Mevrouw Blom: “Ik vond het altijd jammer als ze weer weggingen ’s middags”

Wat vinden de bewoners van verpleeghuizen eigenlijk van studenten in hun woonomgeving? Worden ze jong gehouden of is het te druk? We vroegen het aan drie bewoners. Deze week mevrouw Blom.

Biografie
Naam: mevrouw Blom
Leeftijd: 91 jaar
Woont: sinds april 2018 in het verpleeghuis
Locatie: Zonnehuis Westwijk van Zonnehuisgroep Amstelland
Leukste moment met student: Het dagje naar de Keukenhof

“Het allerleukste was het uitstapje naar de Keukenhof”

“Het werken met ouderen gaat student Linda goed af, dat heb ik wel gezien. Natuurlijk merk je dat de stagiaires nog dingen moeten leren, maar dat vind ik juist leuk. En het is heel gezellig met die jonge meiden. Ik vond het altijd jammer als ze weer weggingen ’s middags. Het allerleukste vond ik het uitstapje naar de Keukenhof. Dat hadden de stagiaires georganiseerd. Wat heb ik dat mooi gevonden! Het zonnetje scheen. En dan al die bloemen, al die kleuren, dat was schitterend. Ik was er al twee keer eerder geweest, maar ik blijf het mooi vinden. We hebben nu iedere maand een uitstapje, dankzij de stagiaires. We zijn al naar Avifauna geweest, dat was ook mooi. En we gaan nog naar het Dolfinarium, maar daar heb ik iets minder zin in. Binnenkort start een nieuwe groep stagiaires. Het zal weer even wennen zijn, maar ik kijk er echt naar uit.”

Dit artikel is onderdeel van het e-magazine Doen!
Hogeschool Inholland, Zonnehuisgroep Amstelland en De Wever hebben samen het e-magazine ‘Doen! Leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg’ ontwikkeld. Het magazine laat zien hoe studenten en medewerkers van elkaar kunnen leren, om zo de beste zorg aan de bewoners te geven. Maar biedt ook  inspiratie voor andere zorgorganisaties en onderwijsinstellingen, om ook aan de slag te gaan met leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg!

Geplaatst op: 4 januari 2019
Laatst gewijzigd op: 14 januari 2019