Marrie Heijblom: “Al die namen kan ik niet onthouden”

Wat vinden de bewoners van verpleeghuizen eigenlijk van studenten in hun woonomgeving? Worden ze jong gehouden of is het te druk? We vroegen het aan drie bewoners. Deze week meneer Heijblom.

“Ik woon hier nu bijna 4 jaar en het bevalt me heel goed. Ik heb COPD en een vergroeide rugwervel. Hier heb ik alles bij de hand en is alles aangepast. Veel studenten heb ik al voorbij zien komen. Dat vind ik helemaal niet erg, ik heb er geen moeite mee. Ik maak graag grappen met de studenten. Op een keer zei ik tegen dat stagiaire dat ik heel raar gedroomd had. Dat ik weggelopen was en dat zij me achterna aan het rennen was. Ze vroeg hoe het afgelopen was, waarop ik met een heel serieus gezicht zei dat ik dat niet wist: ‘had je me maar niet wakker moeten maken!’. Ze wist eerst niet hoe te reageren maar moest later heel hard lachen.

Ik lach vaak om de studenten. Bijvoorbeeld die keer dat een jongen mijn schoenen al aan had aangetrokken en daarna mijn broek aan wilde doen. Hij snapte eerst niet waarom ik zo hard moest lachen. Ik vertel de nieuwelingen ook gewoon hoe ze mij het beste ’s avonds aan de beademing kunnen leggen. Ja, ik maak wel duidelijk wat ik wil. Het enige nadeel van zoveel gezichten is dat ik die namen niet allemaal kan onthouden.”

Biografie
Naam: Marrie Heijblom
Leeftijd: 66 jaar
Woont: 4 jaar in het verpleeghuis
Locatie: Zorginnovatiecentrum (ZIC) De Hazelaar
Leukste moment met student: Grappen maken met elkaar

Dit artikel is onderdeel van het e-magazine Doen!
Hogeschool Inholland, Zonnehuisgroep Amstelland en De Wever hebben samen het e-magazine ‘Doen! Leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg’ ontwikkeld. Het magazine laat zien hoe studenten en medewerkers van elkaar kunnen leren, om zo de beste zorg aan de bewoners te geven. Maar biedt ook  inspiratie voor andere zorgorganisaties en onderwijsinstellingen, om ook aan de slag te gaan met leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg!

Geplaatst op: 14 december 2018
Laatst gewijzigd op: 14 januari 2019