De Leyhoeve stelt wonen en leven centraal, niet zozeer de zorg

Samen aangenaam oud worden, ondanks de eventuele beperkingen die leeftijd met zich meebrengt. Wonen in een eigen appartement, voorzien van alle gemakken van deze tijd, én in een aantrekkelijke omgeving met talloze voorzieningen binnen handbereik. Dat is Woonlandschap de Leyhoeve in een notendop. De Leyhoeve is ontwikkeld met bewoners, zorg- en bouwprofessionals en hospitality inspirators. De organisatie beschikt over 200 reguliere appartementen en 85 zorgsuites. In zowel de reguliere appartementen als de zorgsuites kan lichte tot zware thuiszorg geleverd worden. Rondom de zorgsuites liggen 12 gezamenlijke woonkamers waar bewoners met een somatische of psychogeriatrische indicatie wonen.

Laurens van Rij, voorzitter Raad van Bestuur van de Leyhoeve, zegt in de decemberspecial 2016 over ouderenzorg van Zorgvisie: ‘We stellen wonen en leven centraal en niet zoxeer de zorg. Privacy is daarbij een groot goed, net als persoonlijke voorkeuren’. Zo is in de zorgsuites het fenomeen ‘huisvaders en huismoeders’ geintroduceerd, medewerkers die een praktische invulling geven aan een goede kwaliteit van leven. Zij beheren de leefkeuken en organiseren dagelijkse activiteiten. ‘Wij kunnen deze medewerkers betalen, doordat wij weinig uitgeven aan management.’, aldus Van Rij. Ook wordt op de Leyhoeve sterk ingezet op domotica, ook weer vanuit het idee dat de kwaliteit van leven hiermee verbetert.

Lees het artikel ‘We stellen wonen en leven centraal’ uit de decemberspecial 2016 over ouderenzorg van Zorgvisie (blz 24 – 26)

Meer weten

Geplaatst op: 17 januari 2017
Laatst gewijzigd op: 26 juli 2019