Inspiratie voor activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2020 gaat weer van start (1 t/m 8 oktober). In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal, ook al is het op afstand. Iedereen kan deelnemen aan deze week door het bezoeken of organiseren van een activiteit. We zetten er een aantal op een rij die jouw bewoners, én jou in je werk, kunnen helpen. Meld je aan voor een activiteit of doe inspiratie op.

Bekijk hieronder 5 coronaproof activiteiten die relevant zijn voor verpleeghuizen. Ga naar de website van de Week tegen Eenzaamheid voor het volledige overzicht van de activiteiten van dit jaar.

Activiteiten Week tegen Eenzaamheid

1. Langste tafel thuis met zorginstelling Sûnenz

8 oktober – Vanaf 17.15 uur  samen online koken met een professionele kok en spetterende live-show, die je vanaf je computer of tablet kunt volgen. Ouderen uit de buurt van woonzorgcentrum Sûnenz in Dokkum kunnen een gratis kookpakket bestellen. Meer informatie op sunenz.nl. Lees ook het artikel over de langste tafel van voor coronatijd.

2. Organiseer een ansichtkaartenactie

De gemeenten Eersel en Reusel- de Mierden hebben een ansichtkaarten actie. De ansichtkaarten zijn een soort ‘tegoedbonnen’ die worden uitgedeeld, denk bijvoorbeeld aan samen een wandeling maken, een kopje koffie drinken of andere activiteiten. Vraag aan familieleden, naasten en buurtbewoners of ze dit willen doen.

3. Webinar: Herkennen van en omgaan met eenzaamheid

Webinar van Stichting Welzijn Molenlanden. Voor praktische tips en handvatten om eenzaamheid te herkennen, bij jezelf of een ander, en hoe hiermee om te gaan. Donderdag 8 oktober van 20.00 tot 21.30. Meer informatie volgt na aanmelding via mail: info@welzijnmolenlanden.nl. Aanmelden voor 1 oktober.

4. Organiseer een gebakjesactie

Inwoners van Rijssen, Holten, Wierden en Enter kunnen op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober met twee gratis gebakjes een bezoekje brengen aan iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken. Dit kan je ook in jouw verpleeghuis organiseren door bijvoorbeeld aan familieleden, naasten en buurtbewoners te vragen of ze dit willen doen. of bak samen met de bewoners lekkere gebakjes.

5. Slotevent Week tegen Eenzaamheid

Op donderdag 8 oktober (15.45 – 17.30 uur) is het (digitale) Slotevent voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema eenzaamheid. Dit jaar digitaal, dus anders dan anders, maar zeker net zo inspirerend en informatief. Met lezingen van wetenschappers, mooie initiatieven, muziek van Gouwe Ouwe (de Tijdmachine), Eén tegen eenzaamheid-ambassadeur Marianne van den Anker en verpleegkundige Teun Toebes. Bekijk het programma en meld je aan!

  • Stuur deze uitnodiging (pdf) voor het Slotevent door aan uw collega’s, vrijwilligers of anderen.

Corona en de Week tegen Eenzaamheid

De beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maken het organiseren van activiteiten extra uitdagend. Een tegen Eenzaamheid vraagt nadrukkelijk aan iedereen om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten

Geplaatst op: 28 september 2020
Laatst gewijzigd op: 29 september 2020