Praktijk binnen Technologie

12 technologische ontwikkelingen in de zorg

Vilans, kenniscentrum voor de langdurende zorg, selecteerde 12 technologische ontwikkelingen die nu al zichtbaar zijn en over 20 jaar waarschijnlijk helemaal ingeburgerd zijn in de zorg.

lees meer

Lekkerder eten met nieuwe techniek: 3D-printen

Verpleeghuis Zorgwaard in Oud-Beijerland experimenteert met nieuwe technieken zoals 3D-printen om het eten voor ouderen met slikproblemen er aantrekkelijker uit te laten zien. ‘Als het er lekker uitziet, eten de mensen meer.’

lees meer

Grip op kwaliteit zorg door integratie apps in ECD

PinkRoccade Care en e-health-specialist Boomerweb slaan de handen ineen. De apps van Boomerweb worden in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) mijnCaress geïntegreerd, met een doelmatigere aanpak en veel tijdwinst tot gevolg.

lees meer

Videoserie: Hoe gaan zorgorganisaties om met technologie?

Vijf zorgorganisaties (ZuidOostZorg, Zorggroep Tangenborgh, Schakelring, Zorggroep Solis en Topaz) laten zien met welke technologische innovaties zij werken.

lees meer

Topaz: iQare ter ondersteuning van revalidatietraject

Maarten Wirtz werkt als fysiotherapeut in revalidatiehotel Revitel van Topaz in Leiden. Binnen Revitel worden tablets ingezet ter ondersteuning van het revalidatietraject van de cliënten. Maarten vertelt erover in deze video.

lees meer

Zorggroep Solis: Magic Carpet en sociale robot Tessa

Laura Steman is manager wijkzorg bij Zorggroep Solis in Deventer. Binnen Zorggroep Solis worden verschillende innovaties ingezet om de kwaliteit van leven van bewoners te verhogen. Laura demonstreert in deze video de Magic Carpet en sociale robot Tessa.

lees meer

Schakelring: Slimme temperatuurmeter voor de koelkast en bril voor nachtdienstmedewerkers

Frans Korf (Schakelring) demonstreert in deze video een slimme temperatuurmeter voor de koelkast, een lepel waarmee mensen met de ziekte van Parkinson ondanks hun tremor goed kunnen eten en een bril die medewerkers in de nachtdienst helpt alert te blijven.

lees meer

Zorggroep Tangenborgh: Belevenistafel, CRDL, Slimme optische sensor, GPS

Saskia Timmermans, beleidsmedewerker bij Zorggroep Tangenborgh, demonstreert in deze video welke technologische innovaties Zorggroep Tangenborgh inzet in de dagelijkse zorg. Aan bod komen: de Belevenistafel, de CRDL, de slimme optische sensor en de GPS.

lees meer

ZuidOostZorg en technologie: Qwiek.Up, robotdieren en robotrollator Lea

In deze videoserie vertellen ZuidOostZorg, Zorggroep Tangenborgh, Schakelring, Zorggroep Solis en Topaz met welke technologische innovaties zij werken en wat de voor- en nadelen zijn voor bewoners en zorgmedewerkers. Bekijk nu deel 1: ZuidOostZorg.

lees meer

Mireille de Wee (ActiZ): ‘Met verhalen versterken we het imago van de sector’

Met Resultaten uit het verpleeghuis zet ActiZ een eerste stap in verantwoording afleggen over de besteding van de extra middelen voor de verpleeghuizen om tot kwaliteitsverbetering te komen. Lees het interview van Mireille de Wee (ActiZ).

lees meer