Afbeelding bij 'Joep Koch van Zorggroep Almere: ”Vanuit de bedoeling zorg geven komt bewoners ..'

Joep Koch van Zorggroep Almere: ”Vanuit de bedoeling zorg geven komt bewoners ten goede”

8 november 2018 - “Het lastige is dat we medewerkers hebben afgeleerd om uit te gaan van de bedoeling in plaats van de regels”, zegt Joep Koch van Zorggroep Almere. Door honderd regels te laten vertalen naar twintig hoofdpunten kijken medewerkers via een interne audit of ermee te werken valt.

Afbeelding bij 'Publicatie: Deskundigheidsbevordering voor professionals'

Publicatie: Deskundigheidsbevordering voor professionals

24 september 2018 - In de inspiratiebundel 'Deskundigheid professionals - Verbeteren door leren' is van zes zorgorganisaties beschreven hoe zij binnen hun organisatie vorm geven aan  'leren en ontwikkelen'.

Afbeelding bij 'Zorggroep Almere: samen leren centraal: “We weten elkaar beter te vinden”'

Zorggroep Almere: samen leren centraal: “We weten elkaar beter te vinden”

29 mei 2018 - Bij Zorggroep Almere staat Samen leren centraal: Hoe betrekken zorgmedewerkers, familieleden en vrijwilligers elkaar het best bij de zorg rond de cliënt? Hoe kunnen we nóg beter samen zorgen en samen leren?

Afbeelding bij 'Bewoners genieten met Music & memory'

Bewoners genieten met Music & memory

27 juli 2017 - Binnen Zorggroep Almere was er de wens om iets met muziek voor de bewoners te gaan doen. Muziek roept vaak emoties op, ook voor ouderen en mensen met dementie. Het haalt herinneringen terug. Wat zou muziek voor de bewoners kunnen betekenen? Lees het verslag van de workshop.

Afbeelding bij 'Zorggroep Almere'

Zorggroep Almere

2 februari 2017 - Zorggroep Almere was deelnemer aan Waardigheid en trots, Ruimte voor verpleeghuizen. Lees meer over de opbrengsten van dit verbetertraject.