Afbeelding bij 'Zorgrobot Pepper helpt bewoners herinneren aan hun therapieafspraken'

Zorgrobot Pepper helpt bewoners herinneren aan hun therapieafspraken

14 juni 2020 - Technologie toepassing #14 is Zorgrobot Pepper van Zorgaccent voor bewoners, bezoekers en zorgmedewerkers. Pepper helpt bewoners bijvoorbeeld herinneren aan hun afspraken.

Afbeelding bij 'Videoserie Leiderschap in het verpleeghuis: Aline Poolen (ZorgAccent)'

Videoserie Leiderschap in het verpleeghuis: Aline Poolen (ZorgAccent)

10 januari 2020 - Aline Poolen, bestuurder bij ZorgAccent: 'Mijn medewerkers ervaren door de zelfsturing een grote eigen verantwoordelijkheid. Dat zorgt voor de juiste balans tussen werkdruk en werkplezier.'

Afbeelding bij 'Agressie: over de grens'

Agressie: over de grens

3 mei 2018 - Tijdens de workshop over grensoverschrijdend gedrag nam de workshopleider de zorgprofessionals mee in de theorie: welke gradaties onderscheiden we bij grensoverschrijdend gedrag, hoe ontstaat het en wat zijn de beste manieren van reageren bij bijvoorbeeld agressie?

thema: Veiligheid (252)

Afbeelding bij 'Wat als je cliënt niet meer wil leven?'

Wat als je cliënt niet meer wil leven?

30 april 2018 - Wie in de ouderenzorg werkt, komt het zeker tegen: een bewoner geeft keer op keer aan liever niet meer wakker te worden, een ander vraagt daadwerkelijk om euthanasie. Hoe reageer je? Wat zijn de wettelijke voorwaarden en mogelijkheden?

Afbeelding bij 'Druk-druk-druk…: Wat doe je eraan?'

Druk-druk-druk…: Wat doe je eraan?

26 april 2018 - Kim Veldhuis en Ingrid Bos zijn P&O-adviseurs en preventiemedewerkers bij ZorgAccent, een middelgrote zorginstelling in Twente die werkt met zelfsturende teams. Zij verzorgen de workshop ‘Rust in werkdruk’ op het grote congres dat hun organisatie dit jaar geeft.

Afbeelding bij 'MRSA-uitbraak: wat nu?'

MRSA-uitbraak: wat nu?

23 april 2018 - Lian Clemens werkt als deskundige infectiepreventie bij ZorgAccent en vertelde tijdens een workshop meer over wat MRSA precies is en hoe je ermee om gaat.

thema: Veiligheid (252)

Afbeelding bij 'Sander de Hosson over palliatieve zorg: ‘Het gaat er vooral om dat je er bent ..'

Sander de Hosson over palliatieve zorg: ‘Het gaat er vooral om dat je er bent voor de patiënt’

17 april 2018 - Sander de Hosson, longarts in Wilhelmina Ziekenhuis Assen en auteur van het succesvolle boek Slotcouplet belichtte tijdens zijn presentatie op het congres van ZorgAccent zijn visie op palliatieve zorg.

Afbeelding bij 'Ina Kerkdijk (directeur woonzorg): ‘ZorgAccent zet sterk in op kennisdelin..'

Ina Kerkdijk (directeur woonzorg): ‘ZorgAccent zet sterk in op kennisdeling’

13 april 2018 - Het Woonzorgcongres van ZorgAccent is bedoeld voor alle medewerkers van de organisatie én voor geïnteresseerden van andere organisaties. Kennisdeling is immers de basis voor continue verbetering van de zorgkwaliteit, betoogt directeur Ina Kerkdijk

Afbeelding bij 'Verslagen Woonzorgcongres: ‘De voortrekkersrol van ZorgAccent’'

Verslagen Woonzorgcongres: ‘De voortrekkersrol van ZorgAccent’

13 april 2018 - Donderdag 12 april 2018 vond in Enschede het Woonzorgcongres van ZorgAccent plaats, een bijzonder moment. Lees het interview met directeur woonzorg Ina Kerkdijk en de verslagen van workshops.

Afbeelding bij 'Verslag slotbijeenkomst thema Kwaliteit meten en verantwoorden'

Verslag slotbijeenkomst thema Kwaliteit meten en verantwoorden

15 december 2017 - 45 zorgorganisaties namen deel aan het thema Kwaliteit meten en verantwoorden van Waardigheid en trots. 30 november was de slotbijeenkomst. Lees het verslag.