Afbeelding bij 'Bezoek in verpleeghuizen: uitdaging én emotioneel weerzien'

Bezoek in verpleeghuizen: uitdaging én emotioneel weerzien

29 mei 2020 - Lees de ervaringen én handige tips van Zonnehuis De Luwte en WZH Prinsenhof over het weer mogelijk maken van het ontvangen van bezoek in het verpleeghuis.

thema's: Wonen en welzijn (244) , Veiligheid (262)

Afbeelding bij 'Deelnemende instellingen versoepeling bezoekregeling verpleeghuizen bekend'

Deelnemende instellingen versoepeling bezoekregeling verpleeghuizen bekend

11 mei 2020 - Het kabinet heeft bekend gemaakt welke verpleeghuizen deelnemen aan de proef met de aangepaste bezoekregeling, waarbij onder strikte voorwaarden één vaste bezoeker per verpleeghuisbewoner wordt toegestaan.

thema's: Wonen en welzijn (244) , Veiligheid (262)

Afbeelding bij 'Film WZH: Opname in verpleeghuis van mensen met dementie'

Film WZH: Opname in verpleeghuis van mensen met dementie

20 januari 2020 - In de film 'Ken je mij' brengt WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in beeld hoe zij in gesprek gaan met mensen met dementie, hun naasten en betrokken professionals rondom de ingrijpende verhuisperiode van huis naar verpleeghuis.

Afbeelding bij 'Langste eettafel: eerste stap naar minder eenzaamheid'

Langste eettafel: eerste stap naar minder eenzaamheid

2 oktober 2019 - WZH organiseert voor de achtste keer de Langste eettafel. 'Alle doelgroepen zijn erbij: ontmoetingscentrum, dagbesteding, bewoners en buurtbewoners. En iedereen heeft het gezellig!'

thema: Wonen en welzijn (244)

Afbeelding bij 'Verkiezing Beste Leerbedrijf 2019: WZH en Manna genomineerd'

Verkiezing Beste Leerbedrijf 2019: WZH en Manna genomineerd

24 september 2019 - WZH en Manna werden elk in hun provincie ‘Beste Leerbedrijf 2019’. Nu dingen ze mee naar de landelijke titel. Hoe zijn deze twee winnaars zo ver gekomen?

thema: Arbeidsmarkt (138)

Afbeelding bij 'WZH Prinsenhof benut de talenten van zijn bewoners'

WZH Prinsenhof benut de talenten van zijn bewoners

8 augustus 2019 - Wat kun je doen om te zorgen dat bewoners zich meer thuis voelen? Hoe vergroot je hun gevoel van eigenwaarde, geef je invulling aan hun leven? In woonzorgcentrum Prinsenhof in Leidschendam, kijken de medewerkers wat een bewoner goed kan of graag doet.

Afbeelding bij 'Manon Schook: ‘Ik krijg de kans om mensen te leren kennen in hun puurste v..'

Manon Schook: ‘Ik krijg de kans om mensen te leren kennen in hun puurste vorm.’

7 augustus 2019 - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ziet dat er veel aandacht voor persoonsgerichte zorg is tijdens haar bezoeken. Ook bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) houden ze zich bezig met dit thema, verpleegkundige Manon Schook (31), deelt haar ervaring.

Afbeelding bij 'Publicatie: Juridische vragen en antwoorden over cliëntportalen'

Publicatie: Juridische vragen en antwoorden over cliëntportalen

25 juni 2018 - Samen met acht zorgorganisaties uit Waardigheid en trots, Ruimte voor verpleeghuizen en jurist Carolien Jobse (Corvers) bundelden we de meest voorkomende (juridische) vragen en dilemma’s over het gebruik van cliëntportalen. Waar mogelijk formuleerden we ook de antwoorden op deze vragen.

Afbeelding bij 'Kennisnetwerk Dementie: praktijk is vertrekpunt, wetenschap vult aan'

Kennisnetwerk Dementie: praktijk is vertrekpunt, wetenschap vult aan

17 mei 2018 - In Zonnehuisgroep Amstelland (ZHGA) werd in april tijdens de tweede bijeenkomst van het Kennisnetwerk Dementie gesproken over Leer- en Innovatie Netwerk (LIN), moreel beraad, GRIP en het vak neuropsychologie in relatie tot dementie. De deelnemers van het netwerk bestaan uit psychologen, verpleegkundigen, opleidingsdeskundigen en bestuurders. Zij deelden praktijkvoorbeelden en reflecteerden op hoe zij persoonsgerichte zorg geven. Lees de ervaringen met en tips over het verbeteren van persoonsgerichte zorg.

Afbeelding bij 'WoonZorgcentra Haaglanden (WZH): Het digitaal cliëntportaal'

WoonZorgcentra Haaglanden (WZH): Het digitaal cliëntportaal

16 januari 2018 - In het praktijkvoorbeeld van WZH wordt beschreven hoe digitale communicatie met een cliëntportaal de betrokkenheid van de familie versterkt.