Afbeelding bij 'Nieuwe vormen voor medezeggenschap'

Nieuwe vormen voor medezeggenschap

6 februari 2018 - Bent u lid van een cliëntenraad of bestuurder? En wilt u meer weten over medezeggenschapsmogelijkheden in de verpleeghuiszorg? Lees dan voorbeelden van medezeggenschap van organisaties die hebben deelgenomen aan het programma Ruimte voor verpleeghuizen en lees meer over instrumenten en ideeën uit andere sectoren.

Afbeelding bij 'Sociale Benadering Dementie bij Wilgaerden: Blijf nieuwsgierig naar wie de mens ..'

Sociale Benadering Dementie bij Wilgaerden: Blijf nieuwsgierig naar wie de mens is

18 januari 2018 - Een sociale benadering van dementie, dat is de ambitie van Wilgaerden. Daartoe doorliepen verschillende zorgteams een collegereeks aan de hand van de Tao of Care. Op 12 december 2018 was er een afsluitende bijeenkomst met de ambassadeurs uit al die teams.

Afbeelding bij 'Wim van Hilten (cliëntenraad Wilgaerden): ‘Het draait vooral om dat stukj..'

Wim van Hilten (cliëntenraad Wilgaerden): ‘Het draait vooral om dat stukje welzijn’

18 september 2017 - Wim van Hilten is voorzitter van de cliëntenraad van ouderenzorgorganisatie Wilgaerden. Hij blogt over wat het verblijf bij Wilgaerde aangenaam maakt. En hoe medezeggenschap door onder andere de cliëntenraad hieraan bijdraagt.

Afbeelding bij 'Verslag: Themabijeenkomst Familieparticipatie'

Verslag: Themabijeenkomst Familieparticipatie

29 november 2016 - Op woensdag 23 november 2016 waren 16 organisaties uit het hele land bij elkaar voor de themabijeenkomst Familieparticipatie. Lees het verslag.

Afbeelding bij 'Wilgaerden'

Wilgaerden

4 november 2016 - Wilgaerden was deelnemer aan Waardigheid en trots, Ruimte voor verpleeghuizen. Lees meer over de opbrengsten van dit verbetertraject.