Afbeelding bij 'Nieuwe vormen voor medezeggenschap'

Nieuwe vormen voor medezeggenschap

6 februari 2018 - Bent u lid van een cliëntenraad of bestuurder? En wilt u meer weten over medezeggenschapsmogelijkheden in de verpleeghuiszorg? Lees dan voorbeelden van medezeggenschap van organisaties die hebben deelgenomen aan het programma Ruimte voor verpleeghuizen en lees meer over instrumenten en ideeën uit andere sectoren.

thema: Medezeggenschap (116)

Afbeelding bij 'Sociale Benadering Dementie bij Wilgaerden: Blijf nieuwsgierig naar wie de mens ..'

Sociale Benadering Dementie bij Wilgaerden: Blijf nieuwsgierig naar wie de mens is

18 januari 2018 - Een sociale benadering van dementie, dat is de ambitie van Wilgaerden. Daartoe doorliepen verschillende zorgteams een collegereeks aan de hand van de Tao of Care. Op 12 december 2018 was er een afsluitende bijeenkomst met de ambassadeurs uit al die teams.

Afbeelding bij 'Maaike Zweep (Wilgaerden): ‘Projecten samen ontwikkelen heeft meerwaarde voor ..'

Maaike Zweep (Wilgaerden): ‘Projecten samen ontwikkelen heeft meerwaarde voor allen’

22 september 2017 - Woningstichting Het Grootslag en Wilgaerden werken samen aan de verbinding tussen verzorgingshuis en samenleving. Programmadirecteur zorg bij Wilgaerden, Maaike Zweep, vertelt over de samenwerking.

Afbeelding bij 'Wim van Hilten (cliëntenraad Wilgaerden): ‘Het draait vooral om dat stukj..'

Wim van Hilten (cliëntenraad Wilgaerden): ‘Het draait vooral om dat stukje welzijn’

18 september 2017 - Wim van Hilten is voorzitter van de cliëntenraad van ouderenzorgorganisatie Wilgaerden. Hij blogt over wat het verblijf bij Wilgaerde aangenaam maakt. En hoe medezeggenschap door onder andere de cliëntenraad hieraan bijdraagt.

Afbeelding bij 'Maaike Zweep (programmadirecteur zorg Wilgaerden): ‘De kern is de dialoog met ..'

Maaike Zweep (programmadirecteur zorg Wilgaerden): ‘De kern is de dialoog met de cliënt’

13 juni 2017 - 'Ouder worden, gewoon wie je bent.' Dat is de visie van Wilgaerden en die sluit volgens Maaike Zweep goed aan bij het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. 'Wij hebben het Kwaliteitskader dan ook omarmd'

Afbeelding bij 'Verse streekproducten voor cliënten Wilgaerden'

Verse streekproducten voor cliënten Wilgaerden

14 april 2017 - Wilgaerden, deelnemer van Waardigheid en trots, ondertekende samen met Distrivers en Atlantis Handelshuis op maandag 27 maart een leveringscontract voor een nieuw voedingsconcept.

Afbeelding bij 'Eindcongres In voor zorg! – Interessante workshops ouderenzorg'

Eindcongres In voor zorg! – Interessante workshops ouderenzorg

28 maart 2017 - Woensdag 19 april 2017 sluiten we het programma In voor zorg! af met een eindcongres. Bezoek een overzicht van workshops, presentaties en dialoogsessies van organisaties in de ouderenzorg en meld je direct aan!

Afbeelding bij 'Verslag: Themabijeenkomst Familieparticipatie'

Verslag: Themabijeenkomst Familieparticipatie

29 november 2016 - Op woensdag 23 november 2016 waren 16 organisaties uit het hele land bij elkaar voor de themabijeenkomst Familieparticipatie. Lees het verslag.

Afbeelding bij 'Wilgaerden'

Wilgaerden

4 november 2016 - Wilgaerden was deelnemer aan Waardigheid en trots, Ruimte voor verpleeghuizen. Lees meer over de opbrengsten van dit verbetertraject.

Afbeelding bij 'Zelforganiserende teams Wilgaerden'

Zelforganiserende teams Wilgaerden

19 oktober 2016 - Wilgaerden, een ouderenzorgorganisatie in West-Friesland, werkt samen met In voor zorg! aan het organiseren en implementeren van zelforganiserende teams.