Afbeelding bij 'Een Glazen Huis voor ouderen'

Een Glazen Huis voor ouderen

20 december 2017 - Sint Anna heeft zelf een Glazen Huis ingericht voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. Journalist Paul van Bodegraven geeft een impressie van een gezellig bezoek in kerstsfeer.

Afbeelding bij 'De weg naar zelfregie'

De weg naar zelfregie

27 juli 2017 - Cliënten eigen regie, autonomie en eigenaarschap bieden. Voor OBG, St Anna, Thebe en Volckaert zijn dit kernbegrippen, maar tegelijkertijd worstelen ze daar ook mee. Lees het verslag van de workshop tijdens de Waardigheid en trots-congresdagen 2017.

Afbeelding bij 'Enny Hoenselaar: ‘Zorg kantelen gaat om mensen’'

Enny Hoenselaar: ‘Zorg kantelen gaat om mensen’

4 april 2017 - Zorgverzekeraars en beleidsmakers strijden te vaak om geld in de laatste leeftijdsfase, stelt Enny Hoenselaar in haar blog over kantelen en zelfregie in de zorg.

Afbeelding bij 'Riet Blom (76): ‘Het zijn zulke schatten’'

Riet Blom (76): ‘Het zijn zulke schatten’

21 december 2016 - 'Ik wil zo graag wil dat zorg en verzorging weer positief gewaardeerd wordt.' Schrijft Riet Blom, cliënt bij Sint Anna in een brief aan staatssecretaris Van Rijn.

Afbeelding bij 'Mario Kieft: “Veranderen begint bij het individu”'

Mario Kieft: “Veranderen begint bij het individu”

14 oktober 2016 - Tijdens een bijeenkomst met de deelnemers van het thema ‘Mantelzorg, cliënt, professional’ vertelt Mario Kieft over cultuur- en gedragsveranderingen.

Afbeelding bij 'Van kwaliteit van zorg naar kwaliteit van leven'

Van kwaliteit van zorg naar kwaliteit van leven

16 augustus 2016 - Verpleeghuiszorgaanbieders binnen Waardigheid en trots zijn bezig met de beweging van kwaliteit van zorg naar kwaliteit van leven. Wat zijn geleerde lessen en aanbevolen instrumenten?

Afbeelding bij 'Presentaties workshopronde 2 – Congres ‘Een jaar later, ruimte voor ..'

Presentaties workshopronde 2 – Congres ‘Een jaar later, ruimte voor verpleeghuizen’

4 juli 2016 - Bekijk de workshops van workshopronde 2 van het congres 'Een jaar later, ruimte voor verpleeghuizen' van 4 juli 2016 en download de presentaties.

Afbeelding bij 'Enny Hoenselaar (Sint Anna): ‘Echt regie laten nemen vraagt tijd en moed’'

Enny Hoenselaar (Sint Anna): ‘Echt regie laten nemen vraagt tijd en moed’

16 juni 2016 - Sint Anna wil de organisatiestructuur zodanig herinrichten dat kosten duurzaam teruggebracht worden. Bestuurder Enny Hoenselaar blogt over de worsteling om de organisatie blijvend te laten kantelen.

Afbeelding bij 'Enny Hoenselaar (Sint Anna): We gaan zelfreguleren'

Enny Hoenselaar (Sint Anna): We gaan zelfreguleren

4 februari 2016 - Enny Hoenselaar, bestuurder van Sint Anna, blogt over de ontwikkeling van een organisatiestructuur met als ‘hart’ acht zelfregulerende gemeenschappen.

Afbeelding bij 'Verslag: Startbijeenkomst tweede groep deelnemers aan Waardigheid en trots'

Verslag: Startbijeenkomst tweede groep deelnemers aan Waardigheid en trots

29 september 2015 - Op 21 september 2015 kwam groep 2 van de deelnemers aan Waardigheid en trots bij elkaar ter kennismaking en informatie-uitwisseling.