Afbeelding bij 'Karin van der Heijden: ‘Leiderschap gaat niet over macht maar over kracht’'

Karin van der Heijden: ‘Leiderschap gaat niet over macht maar over kracht’

20 november 2018 - Deze maand vertelt verpleegkundig specialist Karin van der Heijden van Laverhof hoe zij leiderschap in de praktijk brengt en ervaart. 'Ik geef coaching-on-the-job en het is mijn overtuiging dat mensen daar meer van leren dan van alleen scholing.'

Afbeelding bij 'Perspectieven op leefomgeving: vanuit visie naar beleving'

Perspectieven op leefomgeving: vanuit visie naar beleving

8 februari 2018 - 'Perspectieven op leefomgeving; vanuit visie naar beleving' biedt inspiratie over de wijze waarop een organisatie de leefomgeving van haar bewoners kan verbeteren.

thema: Wonen en welzijn (153)

Afbeelding bij 'Nieuwe vormen voor medezeggenschap'

Nieuwe vormen voor medezeggenschap

6 februari 2018 - Bent u lid van een cliëntenraad of bestuurder? En wilt u meer weten over medezeggenschapsmogelijkheden in de verpleeghuiszorg? Lees dan voorbeelden van medezeggenschap van organisaties die hebben deelgenomen aan het programma Ruimte voor verpleeghuizen en lees meer over instrumenten en ideeën uit andere sectoren.

thema: Medezeggenschap (118)

Afbeelding bij 'Leefomgeving bij Laverhof'

Leefomgeving bij Laverhof

20 juli 2017 - Laverhof wil dat bewoners zich thuisvoelen. Samen met cliënten, familie en medewerkers kijken ze bewust naar de leefomgeving. Bewoners en familie hebben de regie om samen een leefomgeving te creëren waarin de bewoners zich thuisvoelen. Laverhof is hierin transparant en geeft inzicht in de budgetten voor de woonomgeving, zodat er gericht keuzes gemaakt kunnen worden […]

thema: Cliënt centraal (195)

Afbeelding bij 'Eigen ontwerp zorgtafel biedt bewoners Laverhof meer comfort'

Eigen ontwerp zorgtafel biedt bewoners Laverhof meer comfort

19 juli 2017 - De Laverhof ontwierp in samenwerking met een lokale ondernemer een zorgtafel om de keuzevrijheid én het eetgemak van bewoners te veraangenamen.

thema: Veiligheid (156)

Afbeelding bij 'Familiezorg bij Laverhof: Schilderijencollages van familieherinneringen'

Familiezorg bij Laverhof: Schilderijencollages van familieherinneringen

3 maart 2017 - Bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers van Laverhof zijn tijdens workshops met elkaar in gesprek gegaan over persoonlijke dierbare herinneringen.

Afbeelding bij 'Verslag themabijeenkomst zorgplannen – 19 september 2016'

Verslag themabijeenkomst zorgplannen – 19 september 2016

24 november 2016 - Lees het verslag van de derde themabijeenkomst over zorgplannen, inclusief een uitwerking van het gesprek met Anja Jonkers, hoofdinspecteur IGZ.

Afbeelding bij 'Verslag: Ken je cliënt'

Verslag: Ken je cliënt

4 oktober 2016 - Op 20 september 2016 ontving Rivas Zorggroep de deelnemers van groep 6 op haar locatie Waerthove. Thema van de dag: Ken je cliënt.

Afbeelding bij 'Peter Beijers (Laverhof): ‘De bestaande governance heeft zijn langste tijd..'

Peter Beijers (Laverhof): ‘De bestaande governance heeft zijn langste tijd gehad’

21 juli 2016 - Peter Beijers is bestuurder van Laverhof, een zorgorganisatie in Heeswijk-Dinther. Hij blogt over de nieuwe maatschappelijke functie van zorgorganisaties.

Afbeelding bij 'Familiezorg en Familiedag bij Laverhof'

Familiezorg en Familiedag bij Laverhof

11 juli 2016 - Laverhof heeft enige jaren geleden Familiezorg geïntroduceerd, een methode om met familie in gesprek te gaan en hen te betrekken bij de zorg van de cliënt .