Afbeelding bij 'Advies bij opname nieuwe bewoners in het verpleeghuis'

Advies bij opname nieuwe bewoners in het verpleeghuis

14 juli 2020 - Specialist Ouderengeneeskunde Jessica Edwards van Muijen geeft uitleg bij het advies van Verenso over het opstellen van een beleid voor de opname van nieuwe bewoners in het verpleeghuis.

thema: Veiligheid (257)

Afbeelding bij 'Diversiteitsbeleid in verpleeghuizen is cruciaal'

Diversiteitsbeleid in verpleeghuizen is cruciaal

23 april 2019 - 25 en 26 april vindt de Internationale Conferentie Focus on LGBTIQ+ Seniors plaats in Amsterdam. Waarom is een diversiteitsbeleid in verpleeghuizen zo belangrijk?

Afbeelding bij 'Is de woonhulp een zegen of blok aan het been?'

Is de woonhulp een zegen of blok aan het been?

19 maart 2019 - De woonhulp. Een functie die je steeds vaker aantreft op de werkvloer van verpleeghuizen. Maar wat doet zo’n woonhulp precies? We nemen een kijkje bij Cordaan, waar de woonhulp inmiddels goed geïntegreerd is én omarmd wordt.

thema: Arbeidsmarkt (135)

Afbeelding bij 'Cordaan ziet liever de kansen dan de krapte op de arbeidsmarkt'

Cordaan ziet liever de kansen dan de krapte op de arbeidsmarkt

5 maart 2019 - Personeelstekorten in de zorg? Niet als je nu actie onderneemt en bereid bent anders te gaan denken en werken. Dat is de overtuiging van Pien de Jong, directeur Personeel & Organisatie bij Cordaan.

thema: Arbeidsmarkt (135)

Afbeelding bij 'Goede zorg vraagt in alle fases om een goede communicatie met familie'

Goede zorg vraagt in alle fases om een goede communicatie met familie

17 april 2018 - Een goede communicatie met familie is essentieel voor het kunnen verlenen van goede zorg. Die communicatie begint al vóór de verhuizing naar een verpleeghuis en blijft belangrijk tot in de laatste levensfase, zo blijkt uit de actuele publicatie Communiceren met familie van Waardigheid en trots.

Afbeelding bij 'Verslagen Symposium UKON: Iedereen doet mee!'

Verslagen Symposium UKON: Iedereen doet mee!

17 april 2018 - Waardigheid en trots verzorgde drie drukbezochte mini-workshops met zorgorganisatie Cordaan in Amsterdam over het thema Communiceren met familie. Een voorbeeld van het concreet overbrengen van wetenschappelijk onderbouwde kennis naar de praktijk, werd gegeven in de workshop Evidence Based Nursing in verpleeghuizen (Evidence-project).

Afbeelding bij 'Leiderschap op bestuurlijk niveau'

Leiderschap op bestuurlijk niveau

22 januari 2018 - Tijdens de coachbijeenkomst 'Leiderschap op bestuurlijk niveau' hield Peter Tiebout (tranchemanager Waardigheid en trots) een groepsgesprek over leiderschap. Lees het verslag.

Afbeelding bij 'Cordaan: Zorg in de laatste levensfase'

Cordaan: Zorg in de laatste levensfase

16 januari 2018 - Cordaan voert vroegtijdig het gesprek met bewoners over de laatste levensfase. Vrijwilligers worden ingezet om aandacht en warmte te bieden voor bewoners en hun naaste(n). Het naderende overlijden van bewoners wordt gemakkelijker herkend, benoemd en besproken.

Afbeelding bij 'Boek ‘De tijdmachine’ beschrijft unieke vraaggestuurde aanpak in de ..'

Boek ‘De tijdmachine’ beschrijft unieke vraaggestuurde aanpak in de ouderenzorg

27 november 2017 - De Tijdmachine draagt bij aan toename van de kwaliteit van leven, blijkt uit onderzoek bij 8 woonzorgcentra die met de methode aan de slag gingen.

Afbeelding bij 'Mondzorg in het verpleeghuis'

Mondzorg in het verpleeghuis

11 mei 2017 - Mondzorg is belangrijk voor de dagelijkse verzorging van ouderen. We hebben richtlijnen, tools en lesmaterialen over mondzorg verzameld.

thema: Veiligheid (257)