Afbeelding bij 'Veilige vrijheidsverruiming met de Zintouch'

Veilige vrijheidsverruiming met de Zintouch

30 juli 2020 - Technologie toepassing #18 is de Zintouch. Het is een soort interactieve zender die de veiligheid verhoogt van cliënten die het zorgcentrum verlaten en naar buiten gaan.

Afbeelding bij 'Arts kijkt mee met slimme bril'

Arts kijkt mee met slimme bril

3 juni 2020 - In Zuid-Limburg is een aantal organisaties gestart met de inzet van de slimme bril waarmee een arts bijvoorbeeld op afstand kan meekijken met de zorgmedewerker.

thema's: Technologie (174) , Arbeidsmarkt (153)

Afbeelding bij 'Polsalarmering: verschillende functies in 1 device'

Polsalarmering: verschillende functies in 1 device

21 mei 2020 - Technologische toepassing #17 is de polsalarmering van Cicero Zorggroep. De polsalarmering is gekoppeld aan de zorgtechnologie in het gebouw. Daarnaast werkt de polsalarmering vrijheidsverruimend.

Afbeelding bij 'De servicepost draagt bij aan comfort en eigen regie'

De servicepost draagt bij aan comfort en eigen regie

21 mei 2020 - Technologische toepassing #18 is de servicepost van Cicero Zorggroep. De servicepost is een soort kastje aan de muur, dat de domotica in de kamer bestuurt.

thema's: Technologie (174) , Wonen en welzijn (243)

Afbeelding bij 'Oriënteren in de duisternis met plintverlichting'

Oriënteren in de duisternis met plintverlichting

21 mei 2020 - Technologische toepassing #16 is de plintverlichting van Cicero Zorggroep. Hierdoor kan de cliënt zich oriënteren in de duisternis zónder verblind te worden.

thema's: Technologie (174) , Veiligheid (252)

Afbeelding bij 'Tweede editie Zicht op Vernieuwing'

Tweede editie Zicht op Vernieuwing

29 mei 2019 - Lees de inzichten, voorbeelden en overdenkingen van deelnemers aan de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg in de tweede editie van Zicht op Vernieuwing.

Afbeelding bij 'Hbo-v’er in de ouderenzorg: uitdagend en divers'

Hbo-v’er in de ouderenzorg: uitdagend en divers

19 juli 2018 - De behoefte aan hbo-verpleegkundigen is groot. Toch kiezen hbo-v’ers maar zelden voor de ouderenzorg of ze gaan er snel weer weg. Volgens Rob Winkens, hbo-verpleegkundige gerontologie geriatrie (hbo-VGG) bij Cicero Zorggroep, kan functiedifferentiatie uitkomst bieden.

Afbeelding bij 'Publicatie: Laveren tussen vrijheid en veiligheid'

Publicatie: Laveren tussen vrijheid en veiligheid

29 juni 2018 - Hoe bied je mensen optimale vrijheid en tegelijkertijd een veilige omgeving waarin zorg geboden wordt? In de publicatie 'laveren tussen vrijheid en veiligheid' delen 10 zorgorganisaties hun ervaringen.

thema: Veiligheid (252)

Afbeelding bij 'Parkstad Zorgwijzer helpt zorgvrager op weg'

Parkstad Zorgwijzer helpt zorgvrager op weg

2 mei 2018 - Inwoners van Parkstad die niet weten aan wie ze hun zorgvraag moeten stellen, kunnen vanaf 1 mei de Parkstad Zorgwijzer bellen. Zorgconsulenten die goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving en het zorglandschap kennen, staan hen te woord. Zij kunnen de bellers op weg helpen en eventueel verwijzen.

Afbeelding bij 'Cicero Zorggroep wint Gouden Oor Award Zorg met Waardigheid en trots-plan ‘..'

Cicero Zorggroep wint Gouden Oor Award Zorg met Waardigheid en trots-plan ‘Waar zorg de ziel ontmoet’

28 maart 2017 - Cicero Zorggroep heeft de Gouden Oor Award Zorg 2017 gewonnen met het Waardigheid en trots-verbeterplan 'Waar zorg de ziel ontmoet'. Vooral de luisterende ‘evidence based’ aanpak bij onbegrepen gedrag voor mensen die zich niet meer kunnen uitspreken sprak de jury aan.

thema: Veiligheid (252)