Afbeelding bij 'Leuke en handige tips voor kerst in het verpleeghuis'

Leuke en handige tips voor kerst in het verpleeghuis

19 december 2020 - We hadden er zo op gehoopt: Kerstmis gewoon vieren. We geven verschillende tips om kerst in het verpleeghuis toch te laten slagen.

thema: Wonen en welzijn (250)

Afbeelding bij 'Cliëntenraden: ondanks corona contact met organisatie en achterban'

Cliëntenraden: ondanks corona contact met organisatie en achterban

1 mei 2020 - De cliëntenraden van Atlant en Zorggroep Sint Maarten vertellen hoe zij contact onderhouden met de organisatie en hun achterban ten tijden van corona.

Afbeelding bij 'Langdurige zorg voor mensen met een psychische stoornis'

Langdurige zorg voor mensen met een psychische stoornis

30 juli 2019 - VWS gaf tijdens het congres Thuis in het Verpleeghuis uitleg over de wetswijziging betreffende de vergoeding van psychische stoornissen uit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Afbeelding bij 'Atlant brengt rust op de huiskamer met Namaste'

Atlant brengt rust op de huiskamer met Namaste

26 april 2019 - Meer persoonlijke aandacht en aansluiten bij behoeften zit vaak in kleine dingen: een handmassage, muziek, geuren. Afdeling Crocus van locatie Heemhof van Atlant startte als een van de eerste in Nederland met het Namaste Familieprogramma.

Afbeelding bij 'Wat is jouw morele kompas als zorgverlener?'

Wat is jouw morele kompas als zorgverlener?

17 mei 2018 - Ruim 120 belangstellenden verdiepen zich tijdens het congres van Atlant in dilemma’s bij de zorg aan mensen met het syndroom van Korsakov. Professor Cees Hertogh gaat in op verschillende ethische benaderingen van dilemma’s in de praktijk van alledag.