Afbeelding bij 'Leuke en handige tips voor kerst in het verpleeghuis'

Leuke en handige tips voor kerst in het verpleeghuis

19 december 2020 - We hadden er zo op gehoopt: Kerstmis gewoon vieren. We geven verschillende tips om kerst in het verpleeghuis toch te laten slagen.

thema: Wonen en welzijn (252)

Afbeelding bij 'Cliëntenraden: ondanks corona contact met organisatie en achterban'

Cliëntenraden: ondanks corona contact met organisatie en achterban

1 mei 2020 - De cliëntenraden van Atlant en Zorggroep Sint Maarten vertellen hoe zij contact onderhouden met de organisatie en hun achterban ten tijden van corona.

Afbeelding bij 'Langdurige zorg voor mensen met een psychische stoornis'

Langdurige zorg voor mensen met een psychische stoornis

30 juli 2019 - VWS gaf tijdens het congres Thuis in het Verpleeghuis uitleg over de wetswijziging betreffende de vergoeding van psychische stoornissen uit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Afbeelding bij 'Atlant brengt rust op de huiskamer met Namaste'

Atlant brengt rust op de huiskamer met Namaste

26 april 2019 - Meer persoonlijke aandacht en aansluiten bij behoeften zit vaak in kleine dingen: een handmassage, muziek, geuren. Afdeling Crocus van locatie Heemhof van Atlant startte als een van de eerste in Nederland met het Namaste Familieprogramma.

Afbeelding bij 'Kennisnetwerk Dementie: praktijk is vertrekpunt, wetenschap vult aan'

Kennisnetwerk Dementie: praktijk is vertrekpunt, wetenschap vult aan

17 mei 2018 - In Zonnehuisgroep Amstelland (ZHGA) werd in april tijdens de tweede bijeenkomst van het Kennisnetwerk Dementie gesproken over Leer- en Innovatie Netwerk (LIN), moreel beraad, GRIP en het vak neuropsychologie in relatie tot dementie. De deelnemers van het netwerk bestaan uit psychologen, verpleegkundigen, opleidingsdeskundigen en bestuurders. Zij deelden praktijkvoorbeelden en reflecteerden op hoe zij persoonsgerichte zorg geven. Lees de ervaringen met en tips over het verbeteren van persoonsgerichte zorg.

Afbeelding bij 'Wat is jouw morele kompas als zorgverlener?'

Wat is jouw morele kompas als zorgverlener?

17 mei 2018 - Ruim 120 belangstellenden verdiepen zich tijdens het congres van Atlant in dilemma’s bij de zorg aan mensen met het syndroom van Korsakov. Professor Cees Hertogh gaat in op verschillende ethische benaderingen van dilemma’s in de praktijk van alledag.

Afbeelding bij 'Korsakov-syndroom: dilemma’s rond diagnostiek en gestoord ziekte-inzicht'

Korsakov-syndroom: dilemma’s rond diagnostiek en gestoord ziekte-inzicht

15 mei 2018 - Serge Walvoort ging in zijn workshop tijdens het congres van Atlant onder meer in op wat het gebrek aan ziekte-inzicht bij mensen met Korsakov betekent voor diagnose en behandeling. Belangrijke vragen: wat is ziekte-inzicht, hoe meet je het en hoe beïnvloedt het de diagnostiek?

Afbeelding bij 'Wat mankeren mensen met Korsakov eigenlijk?'

Wat mankeren mensen met Korsakov eigenlijk?

9 mei 2018 - Ineke Gerridzen (specialist ouderengeneeskunde bij Atlant en onderzoeker aan het VUmc) en Wiltine Moerman (psycholoog bij Atlant) doen onderzoek naar Korsakov. Tijdens het congres op 19 april 2018 deelden ze hun inzichten.

Afbeelding bij 'Ronnie van Diemen neemt leren als uitgangspunt:  “Wat doen jullie in de geest ..'

Ronnie van Diemen neemt leren als uitgangspunt: “Wat doen jullie in de geest van de wet?”

2 mei 2018 - Tijdens het congres van Atlant vertelt inspecteur-generaal Ronnie van Diemen over (de veranderingen in) het toezicht in de verpleeghuiszorg.

Afbeelding bij 'Atlant: Afscheid nemen in het verpleeghuis'

Atlant: Afscheid nemen in het verpleeghuis

19 februari 2018 - Atlant laat in de publicatie Communiceren met familie zien hoe zij ruimte geven aan familie tijdens de laatste levensfase. Ook komt hier het bieden van nazorg aan bod.