Doelstelling 1: Meer tijd en aandacht voor de bewoner

Het programma ‘Thuis in het Verpleeghuis: Waardigheid en trots op elke locatie’ heeft 3 doelstellingen. Doelstelling 1 is: Meer tijd en aandacht voor de bewoner, met meer zorgverleners en zicht op kwaliteit per locatie.

De bewoner en zijn naasten moeten er op kunnen rekenen dat er aandacht voor ze is, dat het welzijn van de bewoner voorop staat en de zorg in het verpleeghuis veilig is. De zorg past zich aan aan de bewoners, en speelt in op wat zij willen en nodig hebben.

Hieronder treft u voorbeelden van wat er in verpleeghuizen gebeurt om bovenstaande doelstelling te realiseren.

Afbeelding bij '7 tips voor hygiënisch werken in 1 minuut'

7 tips voor hygiënisch werken in 1 minuut

20 feb - Hygiënisch werken hoort bij je werk als verzorgende of verpleegkundige. Toch lukt het in de praktijk niet altijd en lijkt ‘schoon verzorgen’ ineens heel ingewikkeld. 7 dingen die je binnen een minuut kunt doen om hygiënischer te werken.
thema: Antibioticaresistentie

Afbeelding bij 'Zangworkshop in verpleeghuis Sonnevanck: ‘Als ik zing, weet ik alles weer’'

Zangworkshop in verpleeghuis Sonnevanck: ‘Als ik zing, weet ik alles weer’

19 feb - In het Westland krijgen verpleeghuizen regelmatig workshops van Kunstkracht55+. Dit keer een zangworkshop in verpleeghuis Sonnevanck. Hoe pakt Kunstkracht 55+ en het verpleeghuis dit aan?
thema: Wonen en welzijn

Afbeelding bij 'Dames The blik: jas in de slaapkamerkast quiz'

Dames The blik: jas in de slaapkamerkast quiz

19 feb - Dames-The vragen zich af waarom bij veel verpleeghuizen de jassen in de slaapkamerkast terecht komen. ‘Wij begrijpen het nooit. Bijna alle huizen die wij bezoeken roemen hun huiselijke sfeer. Maar hoort bij huiselijkheid ook niet het besef dat er een buiten is met allerlei typen weer als zon, regen, hagel en sneeuw.’
thema: Wonen en welzijn

Afbeelding bij 'Persoonsgerichte zorgtheorie in de praktijk van de Reigershoeve'

Persoonsgerichte zorgtheorie in de praktijk van de Reigershoeve

18 feb - Dieneke Smit van de Reigershoeve en Bernadette Willemse van het Trimbos Instituut vertellen over wat er nodig is om persoonsgerichte zorg in de praktijk te realiseren.
thema: Persoonsgerichte zorg

Afbeelding bij 'Jan ’t Hoen: ‘lang leve de herinnering’'

Jan ’t Hoen: ‘lang leve de herinnering’

15 feb - ‘Bij het tevoorschijn halen van de mondharmonica reageerde direct vier mensen. Op dat moment heb je de aandacht, betrokkenheid en herinnering van vroeger, van alles komt los.’ Lees het verhaal van Jan ’t Hoen van Huize Wezup.
thema: Wonen en welzijn

Afbeelding bij 'Valentijnsdag: KnUS in de BUS met Teun Toebes'

Valentijnsdag: KnUS in de BUS met Teun Toebes

13 feb - Valentijnsdag, de dag van de liefde. Teun Toebes zet in zijn YouTube-serie KnUS in de BUS verliefde oudere stellen in het zonnetje. De eerste aflevering gaat Kees (†) en Joke (79).
thema: Persoonsgerichte zorg

Afbeelding bij 'Vlogstafette: laat ook zien hoe je van een huis een thuis maakt'

Vlogstafette: laat ook zien hoe je van een huis een thuis maakt

12 feb - Donderdag 31 januari is de vlogstafette Van Huis Naar Thuis gestart. Vlogstafette? Ja, de estafette van vlogjes die de leuke en mooie dagelijkse bezigheden in het verpleeghuis laten zien.
thema: Cliënt centraal

Afbeelding bij 'Warme technologie voor mensen met dementie'

Warme technologie voor mensen met dementie

8 feb - Warme technologie, die de behoefte van de ouderen als uitgangspunt neemt, kan helpen het leven voor mensen met dementie aangenamer te maken. Dr. Ir. Rens Brankaert vertelde hierover bij het congres Zoek het uit!
thema: Vrijheid en veiligheid - BOPZ

Afbeelding bij 'Hygiënisch werken onder de aandacht door ‘Wie is de mol’'

Hygiënisch werken onder de aandacht door ‘Wie is de mol’

8 feb - Kwaliteitsverpleegkundige Begüm Büyüknisa kwam met een origineel idee om hygiënisch werken onder de aandacht te brengen: een wie-is-de-mol-spel. ‘Door er een spel van te maken, kreeg ik iedereen echt wakker.’
thema: Antibioticaresistentie

Afbeelding bij 'Minister in gesprek over medische zorg bij kleinschalige woonzorgvormen'

Minister in gesprek over medische zorg bij kleinschalige woonzorgvormen

6 feb - Minister Hugo de Jonge gaat met zorgverleners, zorgaanbieders en zorgkantoren in gesprek over de kwaliteit van medische zorg in kleinschalige woonzorgvoorzieningen. Dit schrijft hij op 4 februari in zijn brief aan de Tweede Kamer.
thema: Wonen en welzijn


Meest gelezen

Mogelijk ook interessant