logo Waardigheid en trots
 

3 en 4 juli Waardigheid en trots-congresdagen 2017

Congresdagen 2017Deze pagina geeft informatie over de Waardigheid en trots-congresdagen die op 3 en 4 juli 2017 plaatsvonden. U kunt zich niet meer inschrijven voor dit congres. Alle verslagen, presentaties en foto’s van dit congres kunt u bekijken via de website van Waardigheid en trots.

Op maandag 3 en dinsdag 4 juli zijn alle betrokkenen bij de verpleeghuiszorg in Nederland van harte welkom op de Waardigheid en trots-congresdagen in het NBC te Nieuwegein. Neem als bezoeker deel aan de onomkeerbare beweging in de verpleeghuiszorg die zich kenmerkt door waardigheid voor bewoners en professionals de ruimte biedt om met trots hun vak uit te oefenen. Op beide dagen gaat het om de vernieuwing en hoe wij de vernieuwing kunnen vasthouden. Dit mag u niet missen!

Congresdag 1: 3 juli- Vernieuwing in verpleeghuiszorg

Op deze dag staat de vernieuwing in de verpleeghuiszorg centraal. Zorgaanbieders tonen de opbrengsten van het doorvoeren van vernieuwingen. Ook de deelnemers aan Radicale Vernieuwing tonen hun eerste ervaringen. Daarnaast komen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en HRM aan de orde. Vanzelfsprekend is er aandacht voor andere beleidsontwikkelingen zoals het kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en het toetsingskader van de IGZ. In zo’n 100 sessies kunt u informatie en inspiratie opdoen over thema’s als: cliënt centraal, ruimte voor professionals, leiderschap & bestuur, openheid & transparantie en veilige zorg.

Deze dag, onder leiding van dagvoorzitter Lennart Booij, is vooral gericht op zorgprofessionals. Maar uiteraard zijn medewerkers in beleid-, staf-, directie- en bestuursfuncties ook van harte welkom.

Programma 3 juli:

Congresdag 2: 4 juli- Vasthouden van vernieuwing

En hoe houd je de vernieuwing vast? Dat komt onder andere aan de orde op dinsdag 4 juli. Belangrijk onderdeel is het delen van beleidsontwikkelingen en nieuwe kennis. Onder meer over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, het toetsingskader van de IGZ, zorginkoop door zorgkantoren en het ophalen van kwaliteit door bijvoorbeeld Zorgkaart Nederland. Daarnaast delen partijen als Nivel, Motivaction en de academische werkplaatsen resultaten van onderzoek over verpleeghuiszorg. Ook delen zorgaanbieders hun ervaringen en resultaten op deze dag! In zo’n 100 sessies kunt u inspiratie opdoen over thema’s als cliënt centraal, ruimte voor professionals, leiderschap & bestuur, openheid & transparantie en veilige zorg.

Deze dag, onder leiding  van dagvoorzitter Lennart Booij, is vooral bedoeld voor medewerkers in beleid-, staf-, directie- en bestuursfuncties.

Programma 4 juli

Datum, tijd en locatie

Sociale media

Wij plaatsen updates over deze bijeenkomst op Twitter, Facebook en Instagram. Praat mee met  #verpleeghuiszorg