2.10 Leren in de praktijk: drie innovatieve werkvormen (VOL)

Ronde 2

Sessie verzorgd door: Hogeschool Inholland, Omring, Stadstrainers
Spreker(s): Carin Bulsing, Marjolein Albers, Rik Moonen, Sandra Hartog
Themalijn(en): Voldoende, gemotiveerde en deskundige medewerkers
Thema('s): Innovatie
Doelgroep(en): Studenten & herintreders, Zorgmedewerkers


LET OP: deze sessie zit vol. Aanmelden voor de sessie is niet meer mogelijk.

Praktijk en onderwijs met elkaar verweven. Dat kan de zorg voor ouderen naar een hoger plan tillen. Maar om te kunnen leren en innoveren in de praktijk zijn (nieuwe) werkvormen nodig. In deze sessie komen drie innovatieve werkvormen aan bod.

  1. Menukaart werkvormen leer- en innovatienetwerk (LIN). Een leer- en innovatienetwerk, kortweg LIN, is een krachtige leeromgeving waarin medewerkers en studenten de zorg voor ouderen samen naar een hoger plan tillen. Een LIN is er niet zomaar, werkvormen dragen eraan bij dat medewerkers en studenten van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen innoveren. Al die werkvormen komen samen in deze menukaart. De kaart geeft handvatten aan organisaties om aan de slag te gaan.
  2. “Een week in…” is een training in de vorm van een fotoproject voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners van hetzelfde verpleeghuis. Het doel is sociale cohesie in huis verhogen door op een leuke manier samen te kijken naar en de dialoog aan te gaan over het dagelijks leven (en werk) in het betreffende verpleeghuis. Lees meer over de training.
  3. Escape Room Persoonsgerichte Zorg is een pop-up spel dat zich afspeelt in een kamer die jij uitkiest binnen jouw organisatie. In de Escape Room leren zorgmedewerkers – op een speelse manier – hoe ze persoonlijke zorg kunnen leveren die bij de fictieve hoofdpersoon Ria past. Met behulp van filmpjes en vragen op de bijgeleverde tablet en aanwijzingen in de kamer halen spelers waardevolle en persoonlijke informatie op die bijdraagt aan het geven van persoonsgerichte zorg.” Lees meer over de escape room

Sprekers:

  • Marjolein Albers (docent hogeschool Inholland)
  • Sandra Hartog (adviseur zorgdirectie Omring)
  • Carin Bulsing (adviseur leerprogramma’s Omring)
  • Rik Moonen (voorman Stadstrainers)

Inschrijven

‹ terug naar het overzicht