logo Waardigheid en trots
'Een jaar later: ruimte voor verpleeghuizen' - 4 juli 2016
 

‘Een jaar later: ruimte voor verpleeghuizen’ – 4 juli 2016

Tussenbalans 2016Deze pagina geeft informatie over het congres ‘Een jaar later: Ruimte voor verpleeghuizen’ dat op 4 juli 2016 plaatsvond. U kunt zich niet meer inschrijven voor dit congres. Alle verslagen, presentaties en foto’s van dit congres kunt u bekijken via de website van Waardigheid en trots.

Congres – Een jaar later: Ruimte voor verpleeghuizen – 4 juli 2016.

Een jaar geleden hebben ruim 650 locaties van meer dan 150 verpleeghuizen zich een voorstelling gemaakt van hoe de verpleeghuiszorg verbeterd kan worden. Zij hebben cliëntvertegenwoordigers, professionals en anderen overtuigd van hun visie en aanpak. Enthousiast zijn zij aan de slag gegaan om hun droom na te jagen. De zorgverleners hebben bovendien in groepen met elkaar kennis, ideeën, ervaringen uitgewisseld.

Nu, ruim een jaar later, zijn er de eerste nieuwe inzichten en resultaten. Het gaat onder meer over het inzetten van vrijwilligers, betrekken van mantelzorg, inzet van technologie en het geven van meer bewegingsruimte van bewoners en persoonsvolgende bekostiging. De resultaten van deze voorhoede van de vernieuwers zijn de eerste voortekenen van hoe de verpleeghuiszorg zich de komende jaren zal ontwikkelen.

Op 4 juli 2016 kunt u presentaties van de zorgverleners bijwonen en deelnemen aan door hen gegeven workshops. Naast de eerste resultaten zullen zij u ook bijpraten over dilemma’s die gaandeweg naar voren kwamen. De workshops en presentaties op deze dag zijn gratis voor iedereen die werkzaam of direct betrokken is bij een organisatie voor verpleegzorg. Van professionals tot mantelzorgers en van cliëntenraadsleden tot zorgkantoren. U hoeft dus (nog) geen deelnemer te zijn aan Waardigheid en trots – Ruimte voor verpleeghuizen. De bijeenkomst van 4 juli vindt plaats van 9.00 – 17.00 uur in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein.

Datum, tijd en locatie

Sociale media

Wij plaatsten updates over deze bijeenkomst op Twitter, Facebook en Instagram. Praat mee met #waardigheidentrots en #verpleeghuizen!