Naar hoofdinhoud Naar footer

Wlz-zorg thuis en de samenwerking met huisarts en medische zorgprofessionals

Datum/tijd

Dinsdag 30 januari 2024 van 13.30 uur tot 16.00 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst bieden we een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aan om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule en 8 verdiepende keuzemodules. De keuzemodule ‘Wlz zorg thuis en de samenwerking met huisarts en medische zorgprofessionals’ gaat over de impact van langdurende zorg thuis op de samenwerking met de huisarts en andere medische professionals.

Programma keuzemodule ‘Wlz-zorg thuis en de samenwerking met huisarts en medische zorgprofessionals’

In deze verdiepende module gaan we in op de ontwikkeling van langdurende zorg thuis en de impact die dat heeft voor de samenwerking met de huisarts en andere medische zorgprofessionals. Denk daarbij aan de specialist ouderengeneeskunde, de verpleegkundig specialist of de casemanager dementie. Hoe zorg je dat de verbinding tussen je zorgorganisatie en deze medische professionals goed verloopt? Wat is daarvoor nodig en welke voorbeelden kennen we uit de praktijk?

Voor wie is de module ‘Wlz-zorg thuis en de samenwerking met huisarts en medische zorgprofessionals’ bestemd?

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. ‘Langdurende zorg thuis’ is een belangrijk thema binnen dit programma, met onder andere aandacht voor het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is een van de vormen van ondersteuning die we op dit thema bieden.

Deze verdiepende module is bedoeld voor organisaties die:

  • de basismodule van de Leergang Langdurende zorg thuis hebben gevolgd, of
  • de Masterclass VPT in de wijk hebben gevolgd, of
  • reeds ervaring hebben met VPT

De module is geschikt voor managers extramuraal, teamleiders, bestuurders, kwaliteits- en beleidsmedewerkers, specialisten ouderenzorg, (wijk)verpleegkundig specialisten, casemanagers dementie en eventueel andere zorgverleners van organisaties in de ouderenzorg.

Datum, tijd, locatie

  • Datum: Dinsdag 30 januari 2024
  • Tijd: 13.30 – 16.00 uur
  • Locatie: Online
  • Deelname aan de leergang is kosteloos

Aanmelden

De module ‘Wlz-zorg thuis en de samenwerking met huisarts en medische zorgprofessionals’ wordt ook aangeboden op donderdag 28 maart en dinsdag 21 mei 2024.

Meer weten

Locatie

Online

Deel deze pagina via: