Werksessie basisvaardigheden projectmanagement verpleegzorg (VOL)

7 december 2017
09.00 - 17.00 uur
Vilans, Catharijnesingel 47 te Utrecht

De Werksessie projectmanagement zit helaas vol. U kunt zich niet meer inschrijven voor deze bijeenkomst.

Ook eind dit jaar bieden we de Werksessie Projectmanagement weer aan, omdat deze door projectleiders als erg nuttig en praktisch wordt ervaren. De werksessie vindt plaats op donderdag 7 december 2017 te Utrecht.

Een aantal reacties van deelnemers aan vorige Werksessies Projectmanagement: ‘Nuttige basisvaardigheden voor project management’, ‘De opbouw van de cursus geeft een goede essentie weer van project management’, ‘Praktische dag, met ‘slimme’ instrumenten die in de praktijk toepasbaar zijn’.

Uw opdracht is om het project te managen. Wat is uw rol? En hoe verhoudt die zich tot de rol van de stakeholders en de opdrachtgevers? Wie stuurt op welke resultaten? Hoe communiceert u over het traject? Hoe bewaakt u de voortgang? Hoe stuurt u tussentijds bij? Kortom: hoe manage je een project in de context van de veranderopgave? Tijdens deze werksessie gaan we met praktische opdrachten dieper in op de basisvaardigheden van projectmanagement.

  • Hoe zorgt u als projectleider dat u de opdracht helder krijgt? Hoe moet u goed doorvragen bij de opdrachtgever? We oefenen in een real life simulatie.
  • Wat is de rol van de projectleider in relatie tot de opdrachtgever, een stuurgroep en anderen? Hoe zijn verantwoordelijkheden verdeeld? We oefenen met een spel in deze vaardigheden.
  • Hoe krijgt u de belangrijkste stakeholders achter u? Hoe krijg je mensen mee? We laten een simulatiefilm zien en hebben praktische do’s en don’ts.
  • We maken gezamenlijk een mijlpalenplanning met een casus. Deze is direct toepasbaar in de praktijk.

Voor wie

Intern projectleiders die actief zijn in een verandertraject in de verpleegzorg (geen ZZP-ers).

Datum, tijd en locatie

  • Datum: 7 december 2017
  • Tijd: 09.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Vilans, Catharijnesingel 47 te Utrecht

Meer informatie en aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. De Werksessie Projectmanagement zit helaas vol. U kunt zich niet meer inschrijven voor deze bijeenkomst.