Webinar Samenwerken met informele zorg | Deel 2: Borgen in werkprocessen (inrichten)

Naasten en vrijwilligers zijn een essentieel onderdeel van de langdurige zorg. De toenemende zorgvraag maakt gelijkwaardig samenwerken met informele zorgverleners steeds belangrijker. In het ‘Team van de Toekomst’ is ieder individu gelijkwaardig en zit in het team vanuit de eigen rol en positie. Goed teamwerk ontstaat echter niet vanzelf. In deel 2 van het drieluik van webinars over samenwerken met informele zorg bieden we handvatten om te komen tot een goede inrichting van de organisatie.

Drieluik webinars gelijkwaardig samenwerken met informele zorg

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst organiseren we een drieluik van webinars over samenwerken met Informele zorg. We nemen je mee op de 3 niveaus van richten, inrichten en verrichten in alle fasen van de klantreis van thuis naar het verpleeghuis.

  • Deel 1: Integrale visie ontwikkelen (richten) – donderdag 25 mei
  • Deel 2: Borgen in werkprocessen (inrichten) – 7 juni
  • Deel 3: Het Team van de toekomst (verrichten) – 11 september

Zet deze data alvast in je agenda en houd de website en onze nieuwsbrief in de gaten voor het openen van de inschrijvingen.

Dit kan je verwachten

Dit 2e deel van het drieluik Samenwerken met informele zorg gaat over het Inrichten van de organisatie. We bespreken het borgen in werkprocessen in alle fasen van de Klantreis. Van thuis tot verhuizing en van verblijf in het verpleeghuis tot laatste levensfase. We delen goede voorbeelden uit de werkpraktijk van De Waalboog en Zorggroep Elde Maasduin: Hoe bied je bewoners en hun naasten een warm welkom?  Ook geven we tips voor het gesprek over wederzijdse wensen, verwachtingen en grenzen.

Yvonne de Jong is expert op het gebied van samenwerken met informele zorg bij Waardigheid en trots voor de toekomst. Zij is de gespreksleider tijdens deze webinar.

Programma

  • Welkom en introductie door Yvonne de Jong
  • Delen van goede voorbeelden uit het werkveld door Marian Zweers, senior coördinator Informele zorg bij De Waalboog, en Hanneke van der Meide, Programmamanager Samen Zorgen bij Zorggroep Elde Maasduin

Voor wie?

Zorgmedewerkers, informele zorg- en vrijwilligerscoördinatoren, welzijns- en activiteitenbegeleiders, beleidsmakers en andere belangstellenden.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: woensdag 7 juni
  • Tijdstip: 15.00 – 16.30 uur
  • Locatie: online

Aanmelden

Meld je kosteloos aan voor de webinar Borgen in werkprocessen woensdag 7 juni 2023

Meer weten