Webinar: Regionale samenwerking rondom langdurige zorg thuis

Wat is er nodig om mensen met een Wlz-indicatie veilig en op een prettige manier langer thuis te laten wonen? Hoe kun je de zorg organiseren? Wat kun je samen oppakken met anderen? Wat is het voordeel van regionale samenwerking en wat is hierbij de rol van het zorgkantoor? Samen voor Sallandse Zorg, een samenwerkingsverband van de VVT-sector in de regio Midden IJssel en Zwolle startte 1,5 jaar geleden met het project Langdurige Zorg Thuis. De belangrijkste conclusie van dit project is ‘maak de beweging van zorg naar leven’. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Wat is er nodig en waar kunnen we elkaar helpen? In het kader van de SPOT ON-week Langer thuis met VPT in de wijk organiseren we dit webinar waarin we je inspireren door de ervaringen met aanpak in de regio Middel IJssel en Zwolle te delen.

Projectleider Marion Verhey vertelt tijdens dit webinar hoe zij vanuit het project ‘Langdurige Zorg Thuis’ bij verschillende teams van zorgorganisatie Carinova aan de slag is gegaan met VPT in de wijk. Samen met twee collega’s van Carinova neemt ze je mee in het proces dat zij hebben doorlopen, wat ze daarbij zijn tegengekomen en wat het heeft opgeleverd. Wat betekent langdurige zorg thuis vanuit ieders perspectief? Hoe nemen we iedereen mee? Hoe versterken we het sociale netwerk van de cliënt? Wat kan de leefondersteuner hierin betekenen? Samen met Jacqueline Poortvliet van Eno vertelt ze vervolgens over het belang van regionale samenwerking en wat je dat als zorgorganisatie op kan leveren.

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van Carinova met VPT in de wijk en de rol van het zorgkantoor in de regionale samenwerking op het gebied van langdurige zorg thuis? Meld je dan aan voor dit webinar, laat je inspireren en ga naar huis met een paar mooie tips en handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Programma:

  • Welkom en introductie project Langdurige Zorg Thuis door projectleider Marion Verhey
  • Praktijkervaringen van transformatiemanager Melanie Mecklenfeld en regiomanager wijkzorg Mariëlle Scholten van Carinova
  • In gesprek met Jacqueline Poortvliet, programmamanager Zorg – Care bij Eno (Salland Zorgverzekeraar), over regionale samenwerking
  • Ruimte voor vragen

Voor wie?

De bijeenkomst is interessant voor bestuurders en beleidsmedewerkers van zorgorganisaties, regionale programmamanagers, zorginkopers en beleidsmedewerkers van zorgkantoren en voor zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in het organiseren van Wlz-zorg thuis.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: dinsdag 18 april 2023
  • Tijdstip: 14.00 – 15.30 uur
  • Locatie: online

Meer informatie en aanmelden