Webinar: Introductie Volledig Pakket Thuis (VPT) in de wijk

Veel ouderen willen meer regie houden op hun leven en als zij zorg nodig hebben, willen zij dat de zorg niet hun leven bepaalt, maar dat zorg hen ondersteunt om hun eigen dingen te kunnen blijven doen. Vaak is dat thuis en met behulp van het sociale netwerk. Maar hoe organiseer je Wlz-zorg thuis? Welke mogelijkheden bestaan er voor het aanbieden van Wlz-zorg thuis? Wat is het verschil tussen het volledig pakket thuis (VPT) en het modulair pakket thuis (MPT) en hoe kun je dit vormgeven? In het kader van de SPOT ON-week Langer thuis met VPT in de wijk organiseren we dit webinar waarin we een introductie geven op de leveringsvorm volledig pakket thuis in de wijk.

Het aanbieden van VPT in de wijk is niet iets dat je er als zorgorganisatie even bij doet. Het is een heel andere manier van organiseren dan je als zorgorganisatie gewend bent en is niet te vergelijken met thuiszorg of verpleeghuiszorg. Bovendien is er geen blauwdruk beschikbaar die je kunt overnemen.

In deze bijeenkomst krijg je een korte introductie op VPT in de wijk en neemt Marjo van de Rozenberg, locatiemanager Prettig Thuis bij Zorgbalans, je mee in haar ervaringen met VPT in de wijk. Hoe ziet een VPT-team eruit en hoe krijgen ze het voor elkaar om in de huidige krappe arbeidsmarkt ouderen een volledig pakket aan zorg en ondersteuning te bieden? En dat allemaal gewoon in de wijk. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van Zorgbalans, waar ze al 10 jaar ervaring hebben met VPT in de wijk? Meld je aan voor dit webinar en laat je inspireren.

Programma:

  • Welkom en introductie VPT in de wijk door Barbara de Groen, adviseur Langer Thuis bij Waardigheid en trots voor de toekomst
  • Praktijkervaringen van Marjo van de Rozenberg, locatiemanager Prettig Thuis bij Zorgbalans
  • Ruimte voor vragen

Voor wie?

De bijeenkomst is interessant voor zorgprofessionals, (kwaliteits)verpleegkundigen, beleidsmedewerkers, bestuurders, management en staf.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: maandag 17 april 2023
  • Tijdstip: 15.30 – 16.30 uur
  • Locatie: online

Meer informatie en aanmelden