Webinar – Handvatten voor verbeteren kwaliteit verpleeghuiszorg

De kwaliteit van verpleeghuiszorg is merkbaar verhoogd door het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots. Dat blijkt uit recent onderzoek onder 36 verpleeghuisorganisaties die deelnamen aan het programma. Dankzij de ondersteuning hadden zij meer aandacht voor persoonsgerichte zorg en meer grip op kwaliteit. Het onderzoeksrapport verschijnt in september. Benieuwd naar de resultaten van het onderzoek én hoe dit jou in de praktijk kan helpen? Schrijf je dan in voor dit webinar.

In deze bijeenkomst staan we kort stil bij de resultaten van het onderzoek en gaan we samen met één van de deelnemers aan het programma dieper in op de verbeteringen op het gebied van kwaliteit van zorg, succesvolle interventies, randvoorwaarden voor een succesvol traject en belangrijke programmaonderdelen. Laat je meenemen in het verhaal van Zorggroep Oldael en inspireren door de ervaringen van de anderen. Deel jouw eigen ervaringen, dilemma’s en successen en ga naar huis met de gouden tip om te leren en verbeteren binnen jouw eigen organisatie.

Programma

Het programma bestaat uit bijdragen van:

  • Yael Reijmer en Valerie de Groot, die onderzoek deden naar de mate waarin de kwaliteit van zorg is verbeterd bij organisaties die deelnamen aan Waardigheid & trots en naar de belangrijkste werkzame elementen en geleerde lessen. Ze nemen je mee in de resultaten van het onderzoek.
  • Maryvon Franken, manager zorg bij Zorggroep Oldael. Oldael nam deel aan het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots en deed mee aan het onderzoek. Maryvon deelt haar ervaringen met het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Voor wie

Bestuurders, managers, teamleiders, beleidsmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden van verpleeghuisorganisaties die al dan niet hebben deelgenomen aan het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots.

Praktische informatie

  • Datum: Dinsdag 12 oktober 2021
  • Tijd: 15.00 uur – 16.30 uur
  • Locatie: online

Aanmelden

Meld je nu aan voor deze bijeenkomst met dit online formulier.

Meer weten

Het rapport ‘Aandacht voor kwaliteit’ wordt in september gepubliceerd. Wil je meer weten over de evaluatie van het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots voor kwaliteitsverbetering in verpleeghuisorganisaties? Kijk dan op waardigheidentrots.nl/aandacht-voor-kwaliteit.