Webinar: hoe maak je cultuursensitieve zorg onderdeel van jouw organisatie?

Een groeiend aantal mensen met een migratieachtergrond heeft zorg nodig. Daarom is het belangrijk dat er steeds meer aandacht is voor culturele verschillen in de zorg. Maar hoe pas je cultuursensitieve zorg toe binnen een organisatie? En waarom is het dan zo belangrijk? Daarvoor organiseren we op 30 maart een online bijeenkomst.

SPOT ON cultuursensitieve zorg

Deze webinar is onderdeel van de SPOT ON-week van 27 tot en met 31 maart 2023. De hele week delen we inzichten over cultuursensitieve zorg en hoe het onderdeel kan worden van jouw organisatie.

Wat is cultuursensitieve zorg?

Bij cultuursensitieve zorg wordt rekening gehouden met culturele achtergronden, zonder iemand te beperken tot een bepaalde cultuur. Dit vraagt van zorgprofessionals dat ze kunnen inschatten wanneer cultuur belangrijk is voor de bewoner en hier ook naar kunnen handelen.

Wat kun je verwachten?

Met Vilans adviseur Martijn Simons en Jeanny Vreeswijk gaan we in gesprek over hoe je cultuursensitieve zorg toe kan passen binnen je organisatie. En echt onderdeel van het DNA van de organisatie kan maken. Jeanny is programmaleider diversiteit en dementie bij het Ben Sajet Centrum en heeft vanuit die rol ervaring met implementeren van cultuursensitieve zorg bij zorgorganisaties.

Naast het implementeren van cultuursensitieve zorg gaan we ook in hoe je de Leidraad Cultuurspecifieke Zorg en het cliƫntprofiel daarvoor in kan zetten.

Tijdens het webinar zal er genoeg ruimte zijn om jouw vragen te stellen aan Jeanny, de mede-ontwikkelaar van de Leidraad.

Praktische informatie

  • Waar: Online
  • Wanneer: donderdag 30 maart
  • Tijd: 10.00 tot 11.30
  • Kosteloos aanmelden: ga naar de inschrijflink bovenaan deze pagina

Voor wie

Zorgprofessionals, beleidsmedewerkers, bestuurders, opleiders iedereen die meer cultuursensitief wil werken.

Meer weten