Webinar Crisiscommunicatie voor verpleeghuizen

22 oktober 2020
16.00 - 17.00 uur
Online: na aanmelding ontvang je de link om deel te nemen
Inschrijven

Is jouw zorginstelling voorbereid op een volgende uitbraak van het coronavirus? Hoe kun je alle in- en externe doelgroepen als medewerkers, familie en journalisten zo adequaat mogelijk informeren over het verloop van de crisis? Wat zijn do’s & don’ts als het gaat om crisiscommunicatie? Een uitbraak  van het coronavirus in een verpleeghuis kan -ondanks alle goede voorbereidingen- leiden tot een crisis en media-aandacht. Het is zaak om crisismanagement én de bijbehorende communicatie op de juiste wijze aan te pakken. Dit webinar geeft je daarvoor inspiratie en concrete handvatten.

Sprekers

  • Paul van Gennip, bestuurder bij Het Parkhuis in Dordrecht
  • Jeroen Hurkens, expert crisiscommunicatie bij communicatiebureau Bex Communicatie

Paul van Gennip, bestuurder bij Het Parkhuis, deelt zijn ervaringen, dilemma’s, tips en geleerde lessen.
In Het Parkhuis werden op een van de locaties 117 bewoners van de 190 getroffen door het coronavirus, waarvan er 31 zijn overleden. En 83 medewerkers waren besmet. Volstrekte openheid was het motto tijdens de aanpak van de crisis. Dat heeft op alle vlakken positief uitgepakt: intern en extern. ‘Als je maar volledig transparant bent over wat je doet en ook de dilemma’s op tafel legt, zorgt dat voor rust in de organisatie en een goede relatie met de media.’

Jeroen Hurkens, expert crisiscommunicatie bij communicatiebureau Bex Communicatie, deelt zijn theoretische kennis over crisiscommunicatie en maakt hierbij de vertaling naar de praktijk.
Als adviseur en woordvoerder heeft Jeroen Hurkens de afgelopen periode veel zorginstellingen ondersteund bij en geadviseerd over de aanpak van hun crisiscommunicatie met betrekking tot corona gerelateerde issues. Aan de hand van eigen recente voorbeelden maakt hij de vertaling van de theorie van crisiscommunicatie naar de praktijk. ‘Een goede voorbereiding is het halve werk.’

Er is volop ruimte om vragen te stellen. Dit webinar mag je als communicatiemanager, -adviseur of portefeuillehouder communicatie in een verpleeghuis niet missen!

Datum en tijd

  • Donderdag 22 oktober, 16.00 – 17.00 uur
  • Het webinar vindt online plaats (na aanmelding ontvang je een link)

Voor wie

Communicatiemanagers/-adviseurs, staf,  management van verpleeghuizen en portefeuillehouders communicatie.

Aanmelden