Webinar: Contractuitbreiding binnen de zorg – successen en ‘geleerde lessen’

Het verwachte personeelstekort in de zorgsector loopt volgens de laatste inzichten op naar meer dan 120.000 medewerkers in 2030. Tegelijkertijd heeft bijna de helft van de 1,3 miljoen zorgmedewerkers een contract van minder dan 25 uur én staat een aanzienlijk deel open voor een groter contract. Contractuitbreiding is een instrument om de personeelstekorten in de zorg aan te pakken.

Pak het potentieel

Stichting Het Potentieel Pakken (HPP) heeft zorgorganisaties intensief begeleid om contractuitbreiding te realiseren binnen teams.  Na het verandertraject is het aan de zorgorganisatie zelf om dit ‘ingezette vliegwiel’ verder toe te passen.    

Wat leer je?

In dit webinar delen Michelle ten Bruggen Cate van stichting het Potentieel Pakken en Paul Kramers (manager P&O) van zorgorganisatie Pieter van Foreest de ingezette methoden tijdens het verandertraject. Vragen als ‘welke kansen zijn er om aan te pakken’ en ‘welke lessen zijn er om van te leren’ worden beantwoord. Ook komt de vraag ‘waar staan organisaties een tijd na de start van contractuitbreiding?’ aan de orde. Tenslotte worden diverse handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met het thema contractuitbreiding binnen jouw organisatie.   

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor Management, HRM en stafmedewerkers

Datum tijd en locatie

  • Datum: Donderdag 28 september 2023
  • Tijd: 9:30 – 11:00 uur
  • Locatie: Online

Inschrijven

Meld je aan voor het webinar Contractuitbreiding binnen de zorg: successen en geleerde lessen

SPOT ON: Goed werkgeverschap – Medewerker en werkgever samen aan het roer

Dit webinar maakt deel uit van de  SPOT ON-week die van maandag 25 tot vrijdag 29 september 2023 in het teken staat van het thema ‘Goed werkgeverschap – medewerker en werkgever samen aan het roer’. We bieden drie online bijeenkomsten aan waarin verschillende aspecten van goed werkgeverschap aan bod komen en publiceren in de SPOT ON-week elke dag een leerzaam artikel over dit onderwerp.