Naar hoofdinhoud Naar footer

VPT en reablement

Datum/tijd

Dinsdag 26 maart 2024 van 14.00 uur tot 16.30 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst bieden we een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aan om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule en 8 verdiepende keuzemodules. In de keuzemodule ‘VPT en reablement’ voor zorgverleners leer je wat reablement inhoudt in theorie en in de praktijk.

Programma keuzemodule ‘VPT en reablement’

In deze module gaat het over reablement, ook wel ‘helpen een oudere zichzelf te helpen’, en volledig pakket thuis (VPT), waarbij één aanbieder de zorg biedt die iemand nodig heeft. Gaat dat eigenlijk wel samen? Hoe versterken VPT en reablement elkaar? Daar gaan we antwoorden op geven tijdens deze module. We wisselen uit hoe reablement eruitziet in de dagelijkse praktijk van jou als zorgverlener en we leren met en van elkaar. 

Voor wie is de module ‘VPT en reablement’ bestemd?

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. ‘Langdurende zorg thuis’ is een belangrijk thema binnen dit programma, met onder andere aandacht voor het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is een van de vormen van ondersteuning die we op dit thema bieden.

Deze verdiepende module is bedoeld voor organisaties die:

  • de basismodule van de Leergang Langdurende zorg thuis hebben gevolgd, of
  • de Masterclass VPT in de wijk hebben gevolgd, of
  • reeds ervaring hebben met VPT

De module is geschikt voor zorgverleners zoals wijkverpleegkundigen, kwaliteitsverpleegkundigen, verzorgenden en ergotherapeuten.

Datum, tijd, locatie

  • Datum: Dinsdag 26 maart 2024
  • Tijd: 14.00-16.30 uur
  • Locatie: Online
  • Deelname aan de leergang is kosteloos

Aanmelden

Meer weten

Locatie

Online

Deel deze pagina via: