Voorlichtingsbijeenkomst Waardigheid en trots op locatie

28 november 2019
14.00 - 15.30 uur
Utrecht (Vilans, Catharijnesingel 47, 3511 GC Utrecht)
Inschrijven

Het programma Waardigheid en trots op locatie houdt verpleeghuislocaties als het ware een spiegel voor zodat zij kunnen zien in welke mate zij voldoen aan de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Wil jij weten hoe de kwaliteit wordt ervaren op jouw locatie, in hoeverre jouw locatie voldoet aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en waarop je je kunt ontwikkelen? Meld je aan voor de Waardigheid en trots op locatie bijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst lichten we het programma toe en hoe je ondersteuning op maat kunt krijgen bij de ontwikkelpunten. En vertelt een deelnemende organisatie hoe zij aan de slag zijn gegaan met het programma en wat het voor hen heeft opgeleverd. Met ruim baan voor vragen en uitwisseling.

Voor wie

Het programma Waardigheid en trots op locatie is bedoeld voor locaties van zorgaanbieders voor verpleeghuiszorg. Ook PGB en VPT-aanbieders die verpleeghuiszorg leveren, kunnen deelnemen aan Waardigheid en trots op locatie. Ben jij bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en wil je meer weten over het programma Waardigheid en trots op locatie? Meld je aan voor onze voorlichtingsbijeenkomst.

Angela Woestenburg, coördinator Welzijn bij ViVa! Zorggroep: ‘Je steekt heel veel op van de scan. Je krijgt echt een spiegel voorgehouden, waardoor je met zijn allen weer verder gaat werken aan kwaliteit.’ Meer weten over de scan? Stel je vraag aan een deelnemer.

Wat houdt het programma in?

Het programma Waardigheid en trots op locatie start met de Scan Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Hiermee krijgt u inzicht in hoeverre uw locatie voldoet aan de kwaliteit zoals aangegeven in het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Dit levert een beeld op van sterke punten en ontwikkelpunten die tijdens een kwaliteitsgesprek naar voren komen. Voor ontwikkelpunten die uit de scan voortkomen is ondersteuning op maat vanuit het programma mogelijk. Dit kan ondersteuning zijn in de vorm van expertsessies, coaching, inzet van netwerken of het aanreiken van tools en instrumenten om de kwaliteit te verbeteren.

Door gaandeweg te monitoren hoe uw locatie ervoor staat, ziet u of uw eigen aanpak of de aangeboden ondersteuning helpt bij het voldoen aan het kwaliteitskader. Door middel van een geanonimiseerde benchmark kunt u uw locatie vergelijken met die van andere deelnemers. Deze informatie geeft tevens input voor landelijk beleid. Daarnaast verzamelt en bundelt het programmateam van Waardigheid en trots goede voorbeelden, kennis en ervaringen van deelnemende organisaties. Deze delen we via deze website en sociale media.

Voorlichtingsbijeenkomst

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op 28 november. Na de bijeenkomst kan je besluiten of je al dan niet mee wilt doen met het programma Waardigheid en trots op locatie.

  • Wanneer: donderdagmiddag 28 november vanaf 14.00 uur – 15.30 uur
  • Waar: Utrecht (Vilans, Catharijnesingel 47, 3511 GC Utrecht)
  • Inschrijven: Meld u aan voor de voorlichtingsbijeenkomst via het inschrijfformulier

Meer informatie