Themabijeenkomst: omgevingszorg en vrijwilligers bij Azora

28 maart 2019
09.00 - 13.30
Azora, Industrieweg 115 in Terborg
Inschrijven
Te gast in de Achterhoek vertelt Azora over hun werkwijze en visie vanuit omgevingszorg

Medewerkers, naasten en vrijwilligers vervullen een belangrijke rol in de zorg en ondersteuning van verpleeghuisbewoners. Het is belangrijk om de samenwerking met elkaar goed vorm te geven. Maar hoe doe je dat? Op donderdag 28 maart 2019 organiseren we een themabijeenkomst over samen zorgen, met naasten en vrijwilligers.

Omgevingszorg activeert

In maart zijn we te gast bij Azora in Terborg. Azora werkt vanuit de visie van omgevingszorg. Een visie die alle betrokkenen leert gunstige en ongunstige omgevingsfactoren te herkennen. Geluiden, geuren, kleuren, activiteiten, omgangsvormen; dit alles heeft invloed op bewoners. Medewerkers, naasten en vrijwilligers hebben elkaar nodig om de juiste nabijheid te kunnen bieden. Door observatie en reflectie van dagelijkse situaties gaan betrokkenen anders kijken, anders denken en anders doen.

Tijdens de bijeenkomst vertelt Azora over hun aanpak en werkwijze. We delen met elkaar dilemma’s en casuïstiek uit de werkpraktijk. En natuurlijk wisselen we onderling ook ideeën en tips. Dit is de tweede bijeenkomst over samen zorgen, met naasten en vrijwilligers. De eerste vond plaats in november 2018 in Utrecht. De reacties aan het eind van de bijeenkomst waren enthousiast. Vandaar dit vervolg.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: donderdag 28 maart
  • Tijd: 9.00 uur (inloop) / 09.30 uur (start) – 13.30 uur (inclusief lunch)
  • Locatie: Azora, Industrieweg 115 in Terborg
  • Voor wie: zorgprofessionals, welzijn- en vrijwilligers coördinatoren, staf- en beleidsmedewerkers in de verpleeghuiszorg

Meer informatie en aanmelden