Symposium: Zorg kan anders, doe je mee? – Zorgtransformatie in de praktijk

Hoe verlaag je de regeldruk in de ouderenzorg en hoe hoog is de urgentie van innovatie in de ouderenzorg? Deze en andere actuele vraagstukken staan centraal bij het symposium ‘Zorg kan anders, doe je mee?’ op 14 april in Maastricht. Uitgedaagd door boeiende sprekers, onder wie bestuursvoorzitter Joep de Groot van CZ, bestuursvoorzitter Roger Ruijters van Envida en Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, gaan deelnemers in gesprek over oplossingen die echt het verschil kunnen maken. Over het verpleeghuis achter je eigen voordeur (WOZO in de praktijk), de praktische invulling van het Volledig Pakket Thuis, en vooral over de vraag: hoe krijgen we dat voor elkaar?

Programma:

Het volledige programma wordt in maart bekend gemaakt. Op het symposium staan in ieder geval de volgende thema’s centraal:

  • Het verpleeghuis achter je eigen voordeur (WOZO in de praktijk)
  • De praktische invulling van het Volledig Pakket Thuis (VPT)
  • De impact van een andere financiering (lumpsum) van thuiszorg
  • Vitale gemeenschappen
  • Woonzorgzones
  • Sociale adaptie van technologische ontwikkelingen
  • De toegevoegde waarde van de verpleegkundig specialist
  • En meer….

In de middag zijn er interessante deelsessies naar keuze. Na inschrijving kun je hiervoor je voorkeur kenbaar maken.

Voor wie?

Ben jij in je werk bezig met hoe je verandering in de zorg mogelijk maakt? Dan ben jij van harte uitgenodigd voor dit symposium. Ontmoet onder andere managers, teamleiders, directieleden, bestuurders uit de zorg. Ga in gesprek met projectleiders adviseurs, beleidsmedewerkers, onderzoekers, en verpleegkundigen. En ontdek wat de kracht van samenwerking is met partners uit de wereld van bestuur, overheden, verzekeraars, woningcorporaties, onderwijs, gezondheid, wetenschap, welzijn en bedrijfsleven.

Het symposium is een initiatief van Envida. Envida hoort met 19 locaties in Maastricht en het Heuvelland en 51 wijkteams tot de grootste zorgorganisaties in Zuid-Limburg. Samen met zorgverzekeraar CZ kijkt Envida naar de rol van innovatie om de ouderenzorg ook in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden.

Aanmelden?