Symposium KUNST & KORSAKOV

3 oktober 2019
09.00 - 16.00 uur
Fokker Terminal in Den Haag (Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag)
Inschrijven

Op donderdag 3 oktober 2019 organiseert Saffier een symposium over het positieve effect van kunst op de ontwikkeling en welzijn van mensen met het syndroom van Korsakov. Het symposium is vooral bedoeld voor vaktherapeuten, zorgprofessionals, kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden.

Het programma

Vaak wordt aangenomen dat mensen met het syndroom van Korsakov zich niet meer of zeer beperkt verder kunnen ontwikkelen. Kunstzinnig therapeute Renate Volkert van Saffier wil laten zien dat door middel van kunstzinnige therapie, patiënten met dit syndroom een kans krijgen op een zinvoller en beter bestaan. Zij wil graag haar collega’s van andere instellingen in Nederland en andere geïnteresseerden vertellen over haar ervaringen.

Terwijl Renate Volkert vooral ingaat op haar ervaringen, zal GZ psycholoog René ter Horst de Visual Thinking Strategies (VTS) toelichten, een methode waarbij aan de hand van kunst het waarnemen en denken wordt getraind. Daarnaast vertellen danstherapeuten Inge Oosterveld en Regina Magnus o.a. over de toepassing van laban bewegingsanalyse, een observatie instrument waarmee het bewegingsprofiel van iemand in beeld kan worden gebracht. En als laatste spreker zal Wil Uitgeest de rol van kleur toelichten. Een interessante verzameling voordrachten over kunstzinnige middelen, die de grenzen overschrijden van traditionele denkbeelden.

Gedurende de dag worden er interactieve workshops gegeven. In het programma staan de thema’s benoemd, die u kunt aanklikken voor aanvullende informatie. U kunt een keuze maken uit twee workshops. Meer informatie over het symposium en de workshops is te vinden in het programma.

Kosten & locatie

Het symposium wordt georganiseerd in de iconische Fokker Terminal in Den Haag, waar gelijktijdig de kunstbeurs Art The Hague plaatsvindt. Er zijn slecht 150 kaarten beschikbaar. De accreditatie voor dit symposium is aangevraagd.  Wanneer je je voor 15 september aanmeld is de entree slechts € 75,00 per persoon. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol = vol. Per 15 september wordt de prijs verhoogd naar € 85,00.

  • Wanneer: donderdag 3 oktober 2019 vanaf 9.00 uur – 16.00 uur
  • Waar: Fokker Terminal in Den Haag (Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag)
  • Inschrijven: Meld je aan voor het symposium via de website van Saffier

Meer informatie