Workshop voor leidinggevenden en stafmedewerkers: steun je aandachtsvelders infectiepreventie (VOL)

Aandachtsvelders zijn belangrijk bij het verbeteren van de kwaliteit van hygiëne en het voorkomen van infecties. Jammer genoeg hebben aandachtsvelders vaak het gevoel alleen verantwoordelijk te zijn. Hoe kan je ze als organisatie goed ondersteunen? Welke rol pak je als leidinggevende of stafmedewerker? Tijdens deze workshop, verzorgd door ActiZ, gaan we hierop in.

NB Deze bijeenkomst zit vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Ervoor zorgen dat hygiëne en voorkomen van infecties blijvend onderdelen worden van het dagelijks werk is niet eenvoudig. Het vraagt iets van de hele organisatie. Het is voor aandachtsvelders infectiepreventie lastig om een team mee te krijgen in de gewenste verandering. Zij hebben het gevoel er alleen voor te staan of moeten werken als ‘politieagent’. Dit zorgt er soms voor dat ze ermee stoppen. Het wordt dan steeds lastiger om nieuwe aandachtsvelders te vinden.

Zie je de aandachtsvelder hygiëne en infectiepreventie als sleutel naar goede kwaliteit? In deze workshop verkennen we welke factoren het functioneren van aandachtsvelders in de weg staan of juist kunnen verbeteren. En welke rol leidinggevenden en stafmedewerkers hierbij hebben. Wat kan jij doen om de rol van aandachtsvelder te versterken? Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen.

Voor wie?

Leidinggevenden en stafmedewerkers

Datum, tijd en locatie

  • Datum: donderdag 29 september
  • Tijd: 09.30 – 11.00 uur
  • Locatie: online bijeenkomst

Nicolet van Eerd en Patricia van de Brink (ZipCompany) werken in opdracht van V&VN met verpleeghuizen samen rond het thema infectiepreventie. Zij begeleiden deze workshop.

Ook in 2022 staat (bijna) iedere maand een thema centraal tijdens de SPOT ON-week. In september is dat infectiepreventie. Van 26 t/m 30 september volg je interessante online bijeenkomsten en delen we nieuwe kennis en hulpmiddelen. Zo kan je zelf aan de slag met dit belangrijke thema. Lees wat je kan verwachten.