SPOT ON-week: Zorgtechnologie

Ook in 2022 staat in de laatste week van (bijna) iedere maand een belangrijk thema van de verpleeghuiszorg centraal tijdens de SPOT ON-week. De eerste SPOT ON is van 21 tot en met 25 februari en gaat over zorgtechnologie. Tijdens deze week doe je kennis en inspiratie op over dit thema.

Technologie is niet meer weg te denken uit de maatschappij en ook steeds meer zorgorganisaties implementeren technologie om de zorg voor bewoners beter te maken. Maar hoe richt je zo’n implementatieproces nu in? En hoe zorg je ervoor dat technologie een middel blijft en geen doel op zich wordt?

Wat kun je verwachten in deze SPOT ON-week?

  • Tijdens deze SPOT ON-week behandelen we de vijf stappen die je tijdens het implementeren van technologie doorloopt. Je vindt ze in de Toolkit: aan de slag met technologie in de verpleeghuiszorg (pdf). Per stap krijg je voorbeelden, tips en tools om van technologie in jouw verpleeghuis een succes te maken. Bekijk hieronder de stappen met enkele voorbeelden en tips uit de toolkit.
  • We organiseren twee webinairs met interessante sprekers en experts in zorgtechnologie. In januari maken we de opzet en de sprekers bekend. Daarbij is veel ruimte voor vragen over jouw eigen situatie.
  • Daarnaast halen we nog meer verhalen en kennis op, zodat jij antwoorden vindt op jouw vragen over technologie.

Ga naar de SPOT ON over zorgtechnologie en lees meer over deze week.

Meer weten