SPOT ON expertsessie – Professioneel schoon in de zorg | Samen zorgen voor een hygiënische werkomgeving

29 april 2021
15:30 - 17:00 uur
Online
Inschrijven

Wat weet jij eigenlijk over echt goed schoonmaken en het belang hiervan? Hoe kun jij jouw team faciliteren bij het schoon maken en houden van de werkomgeving? Een hygiënische werkomgeving bereik je niet alleen door een medewerker verantwoordelijk te maken voor dit onderwerp. Voor het echt goed schoon houden van de werkomgeving heb je meerdere schakels nodig en een goede samenwerking tussen deze schakels. We moeten het samen doen! Laat je in deze sessie inspireren door het hoe en waarom van een hygiënische werkomgeving en leer meer over een goede samenwerking. Je gaat naar huis met een paar praktische tips en tools.

Het programma bestaat uit bijdragen van:

  • Het RIVM en  de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vertellen je meer over het belang van een hygiënische werkomgeving, met en zonder corona. Ook laten ze je graag meer weten over het updaten van de richtlijnen.
  • Deskundige infectiepreventie Simone Krooshof en een logistiek manager laten zien hoe je medewerkers kunt faciliteren bij het realiseren van een hygiënische werkomgeving en wat het belang is van een goede samenwerking. Hoe werkt dit in de praktijk en welke tips hebben ze?
  • Een zorgorganisatie neemt je mee in de praktijk. Hoe hebben zij in tijden van corona extra ingezet op een hygiënische werkomgeving en wisten ze dit virus zo grotendeels buiten de deur te houden?

Hiernaast bieden we je graag handvatten om samen met jouw team aan de slag te gaan met het realiseren van een hygiënische werkomgeving. Niet voor even, maar voor altijd. Het wordt een inspirerende bijeenkomst met voldoende ruimte om vragen te stellen en te oefenen met de beschikbare tools.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor managers, facilitair medewerkers, kwaliteitsverpleegkundigen en deskundigen infectiepreventie.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: 29 april 2021 
  • Tijdstip: 15.30 – 17.00 uur
  • Doelgroep: management van zorgorganisaties, facilitair medewerkers, kwaliteitsverpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie
  • Locatie: online

Meer informatie en aanmelden