Inspiratiesessie Intimiteit en seksualiteit – Laten we het er wél over hebben!

30 september 2021
12.30-16.00 uur
ElderCare, Chroomstraat 26, Zoetermeer
Inschrijven

In de ouderenzorg is het nog steeds niet erg gebruikelijk om het onderwerp intimiteit en seksualiteit bespreekbaar te maken. Toch is daar wel behoefte aan. Hoe kunnen we intimiteit en seksualiteit uit de taboesfeer halen? Wat moet je daarvoor doen? En hoe geeft je dit een plek in een kleinschalige woonsetting? Kom naar deze sessie op donderdag 30 september en je gaat naar huis met tips en tools.

Het onderwerp seksualiteit en intimiteit bespreekbaar maken is lastig, omdat er bij de meeste bewoners een taboe op rust. Dat geldt ook vaak voor de medewerkers. Het is nu eenmaal geen onderwerp waar je met iedereen over spreekt. Toch is hier juist daarom een belangrijke rol weggelegd voor de zorgprofessional. Het is noodzakelijk dat het aanbod om het gesprek te voeren vanuit haar of hem komt.

Waardigheid en trots op locatie en KenniZ organiseren daarom deze inspiratiesessie waar tips en tools aangereikt worden om het thema bespreekbaar te maken. Noëlle Sant, deskundige op het gebied intimiteit en seksualiteit, komt aan het woord. Daarnaast ga je in het tweede gedeelte in kleinere groepen uit elkaar om met elkaar te bespreken wat er in jouw eigen zorgpraktijk voor nodig is om het thema bespreekbaar te maken.

Voor wie?

Zorgmedewerkers in de verpleeghuissector, maar ook beleidsmedewerkers, teamleiders of managers. Om de gepaste afstand in acht te houden, is er plaats voor max. 15 deelnemers.

Datum, tijden en locatie

Aanmelden

Meld je aan via Kenniz.nl