Schrapsessie regeldruk (Rotterdam)

8 oktober 2020
13.00 -16.30
Wijkgebouw ’t Klooster, Afrikaanderplein 7, 3072 EA Rotterdam
Inschrijven

Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Daar gaan we wat aan doen tijdens de schrapsessie regeldruk die we op 8 oktober  2020 organiseren. Samen met collega’s ga je aan de slag om de regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

Snappen, schrappen en verbeteren

Tijdens de bijeenkomst besteden we aandacht aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen worden en hoe je processen kunt verbeteren. Laat je inspireren door praktijkverhalen van zorgorganisaties die al hebben gewerkt aan minder regeldruk. En leer van de ervaringen van andere deelnemers.

Na het plenaire gedeelte ga je met jouw team aan de slag met de tool Minder papier, meer tijd voor zorg om de regeldruk binnen je organisatie inzichtelijk te maken. Aan het einde van de bijeenkomst heb je een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan je wilt werken. Je gaat naar huis met een plan van aanpak, hulpmiddelen, en ideeën om te zorgen voor merkbaar minder administratieve lasten en meer tijd voor zorg!

Voor wie

Multidisciplinair team van 5-8 medewerkers uit de verpleeghuissector. Een team bestaat bij voorkeur uit een afvaardiging van zorgmedewerkers, bestuur of management en kwaliteit- /beleidsmedewerkers.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: donderdag 8 oktober  2020
  • Tijd: 13.00 – 16.30
  • Locatie: Wijkgebouw ’t Klooster, Afrikaanderplein 7, 3072 EA Rotterdam

Programma

13.00 – 13.30 uur Inloop
13.30 – 16.30 uur Programma

Tijdens het programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Plenair programma
  • Aan de slag: werken aan minder regeldruk
  • Kennis uitwisseling & resultaten delen  
  • Hoe nu verder?

Aanmelden