Schrapsessie Regeldruk – Minder regels, meer tijd voor zorg in de verpleeghuiszorg

12 september 2019
13.30 - 17.00
Regio Rotterdam
Inschrijven

Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Daar gaan we wat aan doen tijdens de Schrapsessie Regeldruk die we op 12 september 2019 organiseren. Samen met collega’s ga je aan de slag om de regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

Voor wie

Multidisciplinair team van 5-8 medewerkers uit de verpleeghuiszorg. Een team bestaat bij voorkeur uit een afvaardiging van zorgmedewerkers, bestuur of management en kwaliteit- /beleidsmedewerkers.

Programma

13.30 – 14.00 uur              Inloop

14.00 – 14.15 uur              Plenair programma

14.15 – 15.45 uur              Aan de slag: werken aan minder regeldruk

15.45 – 16.15 uur             Kennis uitwisseling & resultaten delen

16.15 – 16.30 uur             Hoe nu verder?

Vanaf 16.30 uur                 Borrel

Bekijk hier het volledige programma

Meer informatie

Snappen, schrappen en verbeteren

Soms is de herkomst van een regel onduidelijk, of blijkt deze in de praktijk onnodig. Dit kan de ervaren regeldruk vergroten. Tijdens de bijeenkomst besteden we daarom aandacht aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen worden en hoe je processen kunt verbeteren. Laat je inspireren door praktijkverhalen van zorgorganisaties die al hebben gewerkt aan minder regeldruk. En leer van de ervaringen van andere deelnemers.

Aan de slag voor meer tijd voor zorg

Na het plenaire gedeelte ga je met jouw team aan de slag met de tool Minder papier, meer tijd voor zorg om de regeldruk binnen je organisatie inzichtelijk te maken. Aan het einde van de bijeenkomst heb je een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan je wilt werken. Je gaat naar huis met een plan van aanpak, hulpmiddelen, en ideeën om te zorgen voor merkbaar minder administratieve lasten en meer tijd voor zorg!

Datum: 12 september 2019
Tijd: 13.30 – 17.00
Locatie: Regio Noord-Nederland
Inschrijven:  Meld u aan via het inschrijfformulier