Landelijk Congres Cliëntenraden: LEF op locatie

10 december 2018
09.00 - 16.00 uur
De Doelen, Rotterdam

Aanmelden voor het Landelijk Congres Cliëntenraden: LEF op locatie is via de website helaas niet meer mogelijk. U bent alsnog van harte welkom a.s. maandag 10 december. Meld u dan aan bij de registratiebalie in De Doelen Rotterdam. Tot maandag!

Meld u aan voor het Landelijk Congres Cliëntenraden op 10 december 2018 in De Doelen in Rotterdam. Met o.a. Hugo de Jonge, Carin Gaemers en Hadassah de Boer! Het thema van het congres is LEF op locatie. Centraal staat hoe cliëntenraden zich nog sterker kunnen maken voor de kwaliteit van zorg voor bewoners op elke locatie van het verpleeghuis. Ontmoet deze dag ook minister Hugo de Jonge van VWS. De initiatiefnemers zijn: LOC Zeggenschap in zorg, Netwerk Cliëntenraden Zorg en het ministerie van VWS.

Tijdens dit congres doet u kennis en inspiratie op. U volgt lezingen en doet mee aan workshops, discussies en debatten over de impact van veranderingen op medezeggenschap. Veranderingen zoals het lokaal organiseren van zorg, toenemende zorgzwaarte van cliënten en de zoektocht naar andere vormen van medezeggenschap. Daarnaast krijgt u ook concrete handreikingen voor impactvolle medezeggenschap. Dit mag u niet missen!

Online congresomgeving het Landelijk congres Cliëntenraden: LEF op locatie
Ook dit jaar hebben we weer een speciale online congresomgeving voor het Landelijk Congres Cliëntenraden ingericht.

Thuis in het verpleeghuis

Het congres is geïnspireerd op het programmaplan van het ministerie van VWS: Thuis in het verpleeghuis. Dat draait om voldoende tijd, aandacht en goede zorg voor alle bewoners in het verpleeghuis. Versterking van de positie van bewoners is daarbij een belangrijk onderwerp. Cliëntenraden zijn als vertegenwoordiger van bewoners essentieel. Durf en daadkracht zijn voor cliëntenraden onmisbaar. Maar ook kennis en kunde.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor cliëntenraden van zorgorganisaties die intramurale en extramurale verpleeghuiszorg leveren.

Programma

 • 09.00 – 09.30 uur: Registratie en ontvangst
 • 09.30 – 10.30 uur: Plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer
  Hugo de Jonge, minister van VWS, in gesprek met afgevaardigden van cliëntenraden
  – Keynote door Carin Gaemers, samen met Hugo Borst auteur van het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ en voormalig cliëntenraadslid
 • 10.30 – 11.00 uur: Pauze/wissel naar subzalen
 • 11.00 – 12.00 uur: Workshops en presentaties ronde 1. Bekijk het workshopaanbod
 • 12.00 – 13.15 uur: Lunch
 • 13.15 – 14.15 uur: Workshops en presentaties ronde 2. Bekijk het workshopaanbod
 • 14.15 – 14.45 uur: Pauze/wissel naar plenaire zaal
 • 14.45 – 15.30 uur: Plenaire afsluiting onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer
  – Trends en uitdagingen in de medezeggenschap. Sprekers: Marthijn Laterveer, coördinator LOC Zeggenschap in Zorg en Marika Biacsics, voorzitter Netwerk Cliëntenraden Zorg (NCZ).
 • Vanaf 15.30 uur: Hapje en drankje

Datum, tijd, locatie

 • Datum: Maandag 10 december 2018
 • Tijd: 09.00 -16.00 uur
 • Locatie: De Doelen te Rotterdam,
  Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam. www.dedoelen.nl

Inschrijven

Deelname aan dit congres is kosteloos. Aanmelden voor het Landelijk Congres Cliëntenraden: LEF op locatie is via de website helaas niet meer mogelijk. U bent alsnog van harte welkom a.s. maandag 10 december. Meld u dan aan bij de registratiebalie in De Doelen Rotterdam. Tot maandag!

Sociale media

Wij plaatsen updates over deze bijeenkomst op TwitterFacebook en Instagram. Praat mee via #clientenraden