Voorlichtingsbijeenkomst: Samen werken aan infectiepreventie

Hoe zorg je ervoor dat hygiëne en voorkomen van infecties structureel onderdeel wordt van het dagelijks werk? Het project ‘Samen werken aan infectiepreventie’ ondersteunt organisaties die hiermee worstelen. Nieuwe organisaties kunnen zich weer aanmelden. Overweeg je deelname en wil je meer weten over het project? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst.

De coronacrisis maakt nog eens duidelijk hoe belangrijk het is om infectie te voorkomen en de basiskennis hierover goed op orde te hebben. Nu corona weer opspeelt is het extra dringend. Infectiepreventie heeft betrekking heeft op alle lagen van de organisatie: van beleidsmakers en verzorgenden tot de schoonmakers. In het project staat daarom gedragsverandering en samenwerking centraal.

Tijdens de bijeenkomst vertelt projectleider Martijn Simons over Samen werken aan infectiepreventie. Ook zal een deelnemende organisatie vertellen over hun ervaringen tot nu toe. Tot slot is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Deze bijeenkomst is zeker wat voor jou als je vragen hebt zoals:

  • Hoeveel tijd kost deelname aan het project?
  • Wat is de meerwaarde van deelnemen?
  • Wat vraagt het van een organisatie?
  • Hoe werkt een werksessie precies?

Programma

  • Welkomstwoord en inleiding bijeenkomst
  • Toelichting project Samen werken aan infectiepreventie
  • Ervaringen deelnemer tot nu toe
  • Ruimte voor vragen

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor zorgverleners, deskundige infectiepreventie, kwaliteits- en beleidsmedewerkers, ieder die professioneel betrokken is bij infectiepreventie in de VVT.

Datum, tijd en locatie

Datum: vrijdag 30 september
Tijd: 09.30 – 11.00 uur
Locatie: online bijeenkomst

Meer weten en aanmelden

Ook in 2022 staat (bijna) iedere maand een thema centraal tijdens de SPOT ON-week. In september is dat infectiepreventie. Van 26 t/m 30 september volg je interessante online bijeenkomsten en delen we nieuwe kennis en hulpmiddelen. Zo kan je zelf aan de slag met dit belangrijke thema. Lees wat je kan verwachten.