Denk mee over de impact van corona: Het samenspel met familie en mantelzorgers

13 januari 2021
10.30 - 12.00
Online: na aanmelding ontvang je de link om deel te nemen
Inschrijven

Hoe ga je om met het ‘nieuwe normaal’ en hoe neem je jouw organisatie hierin mee? Ga in gesprek met collega’s uit de verpleeghuiszorg over de dilemma’s en vraagstukken waar jij mee zit en kom samen tot nieuwe ideeën en inzichten. Laat je inspireren en praat mee over de dingen die er nu echt toe doen, zodat je ook in deze tijd met nieuwe energie de beste zorg kunt blijven bieden. Samen komen we verder!

Woensdag 13 januari: Het samenspel met familie en mantelzorgers

De sluiting van verpleeghuizen heeft begin dit jaar bij veel mensen tot veel verdriet geleid. Tegelijkertijd waren de gevoelens over de maatregelen erg verdeeld. Mensen die bang waren dat het virus zou binnenkomen op de locatie hadden meer begrip dan mensen die het persoonlijk contact en de kwaliteit van leven belangrijker vonden. Toen er binnen de richtlijnen eigen beleid op gemaakt kon worden, ontstond het volgende dilemma. Maak je als zorgorganisatie het beleid alleen samen met de cliëntenraad of betrek je hier ook andere familieleden en mantelzorgers bij? En hoe doe je dat dan? Hoe zorg je voor voldoende draagvlak en begrip? En wat doe je vervolgens als familieleden zich niet aan de regels willen houden of als er tegengestelde belangen zijn binnen de familie? Daar gaan we het tijdens deze online meedenksessie over hebben. Praat jij ook mee?

Doe mee!

Ga met collega’s uit de verpleeghuiszorg in gesprek over het samenspel met familie en mantelzorgers. Deel ook jouw ervaringen en kom samen tot nieuwe inzichten. Deze online meedenksessie mag je niet missen!

Programma

Tijdens de online meedenksessie gaan we met elkaar in gesprek om tot nieuwe ideeën en inzichten te komen en kansen te creëren voor jezelf en de gehele sector. In kleine interactieve groepen praten we over verschillende concrete vraagstukken die je zelf inbrengt over het thema. Aan het einde van de bijeenkomst heb je concrete handvatten om in jouw organisatie toe te passen.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 13 januari 2021, 10.30 – 12.00 uur
  • Waar: online (na aanmelding ontvang je een link)
  • Voor wie: zorgprofessionals, bestuurders, staf, management van verpleeghuizen, cliëntvertegenwoordigers.

Vraag ook een aantal andere collega’s uit jouw organisatie om zich aan te melden voor deze sessie, zodat iedereen zijn inbreng kan delen vanuit zijn eigen perspectief. Zo halen we er het meeste uit.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de online meedenksessie over het samenspel met familie en mantelzorgers.

Meer informatie