Online bijeenkomst inzet personeel: wat moet en wat kan?

1 oktober 2020
15.00 - 16.30 uur
Online bijeenkomst
Inschrijven

Roosters en bezetting rond krijgen in tijden van krapte op de arbeidsmarkt of schaarste vanwege kortdurende omstandigheden is een hele puzzel. Hoe houden we ons dan aan de contextgebonden personeelsnormen? Over dit onderwerp gaat de online themabijeenkomst op donderdag 1 oktober 2020.

Zorgorganisaties moeten zich houden aan de normen verantwoorde personeelssamenstelling. Verpleeghuizen hebben de ruimte om lokaal en context-gebonden invulling te geven aan deze normen. Welke creativiteit is er mogelijk binnen jouw context in relatie tot de normen verantwoorde personeelssamenstelling? Hierbij spelen onderwerpen zoals vastgoed, cliëntsamenstelling, beschikbaarheid personeel, visie op zorg, een rol.

Aan welke regels moeten zorgprofessionals zich houden? Welke organisatieruimte is er? Welke afwegingen worden er gemaakt? En wat vinden medewerkers nog acceptabel in relatie tot persoonsgerichte zorg en inzetbaarheid van personeel? Immers, alleen met maatwerk kunnen organisatie en zorgverleners de zorg en ondersteuning écht laten aansluiten op wat individuele bewoners willen en nodig hebben. Hierover bestaan verschillende beelden en interpretaties wat voor onduidelijkheid zorgt en dilemma’s onnodig versterkt.

Tijdens de online bijeenkomst gaan we over bovenstaande in gesprek aan de hand van een tool. Daarnaast is het mogelijk om ook een HR-vraagstuk in te brengen die je graag wilt bespreken met HR-collega’s. Geef dit dan aan bij de aanmelding. Kortom allerlei onderwerpen die voor jou relevant zijn kunnen besproken worden. Wil jij vakgenoten ontmoeten en hierover sparren, meld je dan snel aan. 

Voor wie?

HR-professionals in de verpleeghuissector.

Programma

  • 14.45 uur: Digitale inloop 
  • 15.00 uur: Welkom & korte inleiding 
  • 15.05 uur: Voorstelrondje 
  • 15.15 uur: Uitwisseling over inzet personeel (aan de hand van een tool, gebaseerd op de contextgebonden personeelsnormen)  
  • 15.50 uur: Overige vraagstukken 
  • 16.20 uur: Afsluiting 

Datum, tijd en locatie

  • Datum: donderdag 1 oktober
  • Tijd: 15.00 – 16.30 uur
  • Locatie: digitaal

Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, op donderdag 3 december organiseren we nog een bijeenkomst voor HR-professionals. Het thema van deze bijeenkomst is nog niet bekend.

Aanmelden