Middagsymposium Waardigheid en trots op locatie bij WZH Prinsenhof

27 mei 2019
13.30 tot 17.30u
WZH Prinsenhof, Gravin Juliana van Stolberglaan 1 2263 AA Leidschendam
Inschrijven

Waardigheid en trots op locatie komt naar je toe! Op 27 mei opent WZH Prinsenhof haar deuren voor het middagsymposium van het programma Waardigheid en trots op locatie. Op dit symposium hoor je meer over het aanbod van dit programma. Ook zijn er workshops over actuele thema’s als personeelssamenstelling en die nieuwe Wet Zorg en Dwang. Ontmoet collega’s uit de regio, laat je informeren en inspireren.

Alle zorgverleners en andere professionals van verpleeglocaties uit de regio en daarbuiten zijn van harte welkom.

Programma

 • 13.30 – 14.00 uur Ontvangst
 • 14.00 – 14.30 uur Plenair programma:
  • Presentatie VWS over Thuis in het Verpleeghuis/Waardigheid en trots op locatie
  • Welkom door locatiemanager & casus
 • 14.30 – 14.40 uur Wissel naar workshops
 • 14.40 – 15.40 uur Workshopronde 1:
  • Waardigheid en trots op locatie
  • Wet zorg en dwang
 • 15.40 – 16.20 uur Pauze met kennismarkt
 • 16.20 – 17.20 uur Workshopronde 2:
  • Waardigheid en trots op locatie
  • Personeelssamenstelling
 • 17.20 – 17.45 uur Afsluiting met borrel

Workshops

1. In de spiegel kijken met Waardigheid en trots op locatie
Het programma Waardigheid en trots op locatie houdt verpleeghuislocaties als het ware een spiegel voor zodat zij kunnen zien in welke mate zij voldoen aan de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Bij ontwikkelpunten wordt ondersteuning op maat geboden. Maar hoe werkt dat precies en wat houdt de ondersteuning in? Is het geschikt voor elk type organisatie en wat zijn de ervaringen van deelnemers? Tijdens deze workshop lichten we het programma toe en vertelt een deelnemende organisatie uit de regio wat het voor hen heeft opgeleverd. Met ruim baan voor vragen en uitwisseling.
Door: Ted Kraakman, Waardigheid en trots op locatie & vertegenwoordiger van Zorgpartners Midden-Holland, locatie Prinsenhof

2. In 10 stappen klaar voor de Wet zorg en dwang
Per 1 januari 2020 gaat de Wet zorg en dwang in. Deze wet vervangt de Wet Bopz waarin de rechten van cliënten tijdens een onvrijwillige opname zijn opgenomen. Wat houdt de wet Wzd precies in en hoe bereid je jouw organisatie voor op de nieuwe wet? In deze workshop komen de grootste wijzigingen aan bod en wat dit betekent voor praktijkvoering en organisatie. Met een overzicht van de 10 belangrijkste stappen om op 1 januari klaar te zijn voor de Wzd!
Door: Anne-Mieke den Oude, Vilans

3. Personeelssamenstelling
Zorg die veilig is, verantwoord en werkelijk gericht op de cliënt staat of valt met voldoende medewerkers met het juiste opleidingsniveau, die samenwerken in teams met de best passende competentiemix. In januari is de landelijke norm personeelssamenstelling samen met de indicatorenset door het Zorginstituut Nederland opgenomen in het Register. Verpleeghuizen hebben de ruimte om lokaal en context-gebonden invulling te geven aan de norm. In deze workshop worden de normen toegelicht en wordt ingegaan op hoe organisaties aan de slag kunnen om de norm te vertalen naar hun eigen situatie.
Door: Marjolein Lotsij en Jeroen Rommets, Waardigheid en trots op locatie

Inschrijven voor de workshops kan ter plaatse.

Meer informatie en aanmelden