Drieluik voor kwaliteitsverpleegkundigen: de Wet zorg en dwang (deel 2) – VOL

20 januari 2021
09.30 - 10.45 uur
online
Inschrijven

Kwaliteitsverpleegkundigen hebben een veelzijdige rol in het verbeteren van kwaliteit van zorg in een organisatie. Je moet op de hoogte zijn van actualiteiten, wet- en regelgeving, je rol helder hebben en processen goed organiseren. De drie bijeenkomsten voor kwaliteitsverpleegkundigen geven informatie en concrete handvatten over drie onderwerpen. Deel 2 van de drieluik is op 20 januari met het onderwerp: de Wet zorg en dwang. Meld je aan!

Deze bijeenkomst zit helaas vol. Via het aanmeldformulier kunt u zich nog wel aanmelden, dan komt u op een wachtlijst. Mocht er toch nog een plek beschikbaar komen, dan wordt er contact met u opgenomen.

Vrijheid is een actueel begrip en wel helemaal in deze tijden met corona. De nieuwe Wet zorg en dwang is ingegaan op 1 januari 2020. We zijn inmiddels bijna een jaar verder. Hoe ver ben jij met de zorg en dwang in de praktijk? Wat komen kwaliteitsverpleegkundigen tegen? En waar kun jij ondersteuning bieden vanuit jouw rol?

Programma

Irme de Bonth, adviseur bij Vilans, geeft tijdens deze bijeenkomst een inkijk in de praktijk van de implementatie van de nieuwe wet. Dit doet ze aan de hand van de 10 punten zoals ‘Hoe ver is jouw organisatie? en andere kennisproducten van Vilans over de WZD. Na deze inkijk is er volop ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Ben je benieuwd hoe andere kwaliteitsverpleegkundigen omgaan met de WZD en krijg je graag tips? Kom dan naar deze bijeenkomst.

Sluit aan bij een netwerk

Bij elke bijeenkomst besteden we aandacht aan de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een netwerk van kwaliteitsverpleegkundigen. Zo kan je regelmatig met een vertrouwde groep ervaringen en vragen delen. Netwerkmanager Marieke Stork ondersteunt diverse netwerken, zij vertelt hoe dit werkt. Lees meer over de ondersteuning aan netwerken.  

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor kwaliteitsverpleegkundigen en kwaliteitsadviseurs.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: woensdag 20 januari 2021
  • Tijd: 09.30 – 10.45 uur
  • Locatie: online bijeenkomst

Meer weten en aanmelden

Drieluik voor kwaliteitsverpleegkundigen

Meld je ook aan voor de andere bijeenkomsten uit de drieluik: