Drieluik voor kwaliteitsverpleegkundigen: rol & positie (deel 3) – VOL

4 maart 2021
15.00 - 16.15 uur
online

Kwaliteitsverpleegkundigen hebben een veelzijdige rol in het verbeteren van kwaliteit van zorg in een organisatie. Je moet op de hoogte zijn van actualiteiten, wet- en regelgeving, je rol helder hebben en processen goed organiseren. De drie bijeenkomsten voor kwaliteitsverpleegkundigen geven informatie en concrete handvatten over drie onderwerpen. Het laatste deel van de drieluik is op 4 maart met het onderwerp: rol, positie en grenzen.

De bijeenkomst van 4 maart zit helaas vol. Via het aanmeldformulier kunt u zich nog wel aanmelden, dan komt u op een wachtlijst. Mocht er toch nog een plek beschikbaar komen, dan wordt er contact met u opgenomen.

Hoe werk jij met collega’s kwaliteitsverpleegkundigen aan het behouden van kwaliteit van zorg? Is je rol duidelijk? Of voel je je af en toe een manusje van alles en ben je nooit klaar? Wanneer ben je eigenlijk tevreden?

Programma

De rolinvulling en positionering van kwaliteitsverpleegkundigen is nog niet in alle organisaties helder. Hoe vul jij de functie in en wat is voor jou belangrijk? Weet je wat je collega’s en managers van jou verwachten? Elly van Haaren, verpleegkundige en trainer bij Waardigheid en trots, ervaart dat veel kwaliteitsverpleegkundigen moeite hebben met het stellen van grenzen en liever geen ‘nee’ zeggen. Tijdens deze sessie vertelt ze over ‘wat werkt’. Ook geeft ze tips waarmee je de volgende dag aan de slag kan zodat je vaker tevreden bent over je geboekte resultaten. Herken jij je in deze vragen? Kom dan naar deze bijeenkomst.

Sluit aan bij een netwerk

Bij elke bijeenkomst besteden we aandacht aan de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een netwerk van kwaliteitsverpleegkundigen. Zo kan je regelmatig met een vertrouwde groep ervaringen en vragen delen. Netwerkmanager Marieke Stork ondersteunt diverse netwerken, zij vertelt hoe dit werkt. Lees meer over de ondersteuning aan netwerken.  

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor kwaliteitsverpleegkundigen.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: donderdag 4 maart 2021
  • Tijd: 15.00 – 16.15 uur
  • Locatie: online bijeenkomst

Meer weten en aanmelden

Drieluik voor kwaliteitsverpleegkundigen

Meld je ook aan voor de andere bijeenkomsten uit de drieluik: