Drieluik voor kwaliteitsverpleegkundigen: methodisch werken (deel 1) – VOL

9 december 2020
14.00 - 16.00 uur
online
Inschrijven

Kwaliteitsverpleegkundigen hebben een veelzijdige rol in het verbeteren van kwaliteit van zorg in een organisatie. Je moet op de hoogte zijn van actualiteiten, wet- en regelgeving, je rol helder hebben en processen goed organiseren. De drie bijeenkomsten voor kwaliteitsverpleegkundigen geven informatie en concrete handvatten over drie onderwerpen. We starten de drieluik op 9 december met het onderwerp: methodisch werken.

Helaas is deze bijeenkomst al vol. Je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Methodisch werken, iedereen heeft het erover en wil het graag goed doen. Toch blijkt het in de praktijk lastiger dan we zouden willen. Ook voor kwaliteitsverpleegkundigen. Lukt het jou bijvoorbeeld om alle zorgplannen actueel te houden en zo met elkaar de juiste zorg te leveren?

Programma

In het eerste deel van deze sessie staan we stil bij het begrip en de theorie van methodisch werken. We gaan in op de verschillende niveaus van werken: het niveau van bewoners, van het team en van de organisatie. Wat zijn hierbij belemmeringen om methodisch te kunnen werken? Wat kan jij vanuit je eigen rol hieraan bijdragen?

Na een korte pauze vertellen we in het tweede deel over de ‘inspiratiebox’, hierin hebben we mooie voorbeelden en tips verzameld. Ook bespreken we vragen van deelnemers en gaan we met elkaar in gesprek over oplossingen.

Kennismanager Jennie Mast en Henry Mostert, coach en adviseur, werken beiden voor het programma Waardigheid en trots op locatie. Zij verzorgen deze bijeenkomst.

Sluit aan bij een netwerk

Bij elke bijeenkomst besteden we aandacht aan de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een netwerk van kwaliteitsverpleegkundigen. Zo kan je regelmatig met een vertrouwde groep ervaringen en vragen delen. Netwerkmanager Marieke Stork ondersteunt diverse netwerken, zij vertelt hoe dit werkt. Lees meer over de ondersteuning aan netwerken.  

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor kwaliteitsverpleegkundigen en kwaliteitsadviseurs.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: woensdag 9 december 2020
  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Locatie: online bijeenkomst

Meer weten en aanmelden

Drieluik voor kwaliteitsverpleegkundigen

Meld je ook aan voor de andere bijeenkomsten uit de drieluik: