Digitale bijeenkomst: Gedeeld leiderschap in de praktijk

Mede door corona is gebleken hoe belangrijk gedeeld leiderschap van professionals en managers is voor het realiseren van goede kwaliteit van zorg. Veel organisaties willen er daarom extra aandacht aan besteden. Toch blijkt het in de praktijk minder eenvoudig te zijn, door bijvoorbeeld verschillen in opvattingen, cultuur en structuur. Gedeeld leiderschap begint dan ook met bewustwording. Waar zitten de verschillen en hoe kunnen we gedeeld leiderschap tot een succes maken?

In deze bijeenkomst staan we stil bij wat er nodig is om gedeeld leiderschap te realiseren en wat dat in de praktijk betekent voor zowel zorgprofessionals als managers. Laat je meenemen in het verhaal van onderzoeker Marieke van Wieringen over hoe gedeeld leiderschap praktisch vorm kan krijgen, laat je inspireren door de ervaringen van het team van de Wulverhorst en ga naar huis met voldoende tips en adviezen om zelf mee aan de slag te gaan in jouw team(s) en organisatie!  

Het programma bestaat uit bijdragen van: 

  • Marieke van Wieringen is onderzoeker bij de VU, afdeling Organisatiewetenschappen, en heeft de afgelopen vier jaar onderzoek gedaan naar de stem en positie van verzorgende IG en hoe gedeeld leiderschap praktisch vorm kan krijgen.  
  • Joyce Jacobs is bestuurder bij de Wulverhorst en heeft mede door corona de inrichting van de organisatie aangepast. Hierdoor zitten er nu minder managementlagen tussen het bestuur en de professionals in de zorgteams. Samen met een co√∂rdinerend verpleegkundige vertelt Joyce over de verandering en welke effecten ze daarvan ondervinden.

Voor wie?

Management, beleid, leden van de VAR/PAR, bestuurders en zorgmedewerkers.

Datum, tijden en locatie

  • Donderdag 30 september
  • Tijd: 15.30-17.00 uur
  • Locatie: online

Aanmelden

Meld je aan

Meer weten