Online Lentefestival Dementie

Hoe ga je om met onbegrepen gedrag en pijn bij dementie? Op welke manieren kunnen we de dementiezorg en -ondersteuning toekomstbestendig maken? Van welke praktijkervaringen kunnen we leren? Antwoorden op deze vragen krijg je op het Lentefestival Dementie.

Wat kun je verwachten op het Lentefestival Dementie? Interessante workshops: een leuke combinatie tussen kennis delen en plezier hebben met elkaar. Een complete festivalmiddag boordevol inspiratie. Boeiende onderwerpen zoals onbegrepen gedrag, pijn bij dementie en ideeën over de toekomst van de dementiezorg. Theo Schouwerwou is de host van het Lentefestival. Je kent hem wellicht van Oudtopia. We zorgen voor genoeg ruimte om mede-professionals online te ontmoeten. En we verzekeren: je gaat gegarandeerd met een lach op je gezicht ‘naar huis’.

Lentefestival – praktische informatie

Je volgt het programma van het Lentefestival online vanaf je eigen (werk)plek. Ongeveer een week van tevoren ontvang je een Zoom-link. Die geeft je toegang tot het festival. Daar kun je zelf kiezen welke workshops je gaat bijwonen. Die hoef je dus niet van te voren aan te geven op het aanmeldformulier. Kun je niet de hele middag? Geen probleem, stap in en uit wanneer je wilt. 

Uit het programma van het Lentefestival Dementie

Marjolein de Vugt is de keynote-spreker. Zij is gezondheidszorgpsychologe en hoogleraar psychosociale innovaties bij Dementie in Maastricht en hoofd van het Alzheimer Centrum Limburg. Haar aandachtsgebieden zijn diagnostiek en behandeling bij vroege dementie, dementie op jonge leeftijd en (eHealth) ondersteuning van mantelzorgers.

Na de keynote volgen er drie workshoprondes.

Wat is het Kennisnetwerk Dementie?

Het Lentefestival Dementie wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Dementie. Dit is een lerend netwerk dat bestaat uit acht organisaties: Atlant, Avoord, Axion Continu, Pleyade, Marga Klompé, Topaz, Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) en Zonnehuisgroep Amstelland (ZHGA). Vilans ondersteunt het netwerk. Het lerend netwerk bestaat al een aantal jaar. De organisaties delen goede voorbeelden met elkaar en wisselen ook vragen over de dementiezorg en -ondersteuning met elkaar uit.

Lees meer over het Kennisnetwerk Dementie.