Dag van de Kwaliteit – Hoe realiseer je duurzame kwaliteit die ook echt voor je organisatie werkt?

Ben je kwaliteitsmanager, beleidsmedewerker of zorgondernemer en behoort het kwaliteitsmanagement tot een van je taken binnen een kleinschalige (woon)zorgorganisatie, dan nodigt KenniZ je op 28 september uit voor de inspirerende Dag van de Kwaliteit in Utrecht waar je je kennis en vaardigheden op het gebied van kwaliteitsmanagement in de (kleinschalige) zorg kan vergroten. Ook Vilans zal hierbij aanwezig zijn.

KenniZ stelde in samenwerking met expertpartners, diverse adviesbureaus die actief zijn bij het begeleiden van organisaties bij kwaliteitsmanagementvraagstukken, certificerende instellingen, Vilans en NEN/HKZ een mooi inhoudelijk programma samengesteld. 

Voor de ochtend is een plenair programma samengesteld met presentaties over belangrijke onderwerpen in de kleinschalige zorgsector zoals; Good Governance, Vitaliteit, Innovatief auditen, het vernieuwde kwaliteitskompas en uiteraard de laatste trends in certificering van kwaliteit in de zorg. Na het plenaire programma volgen interactieve workshops, waarin je dieper kunt ingaan op specifieke onderwerpen en praktische handvatten krijgt om het geleerde toe te passen in jouw organisatie.

Anneke Augustinus (Vilans): ‘Samen werken aan de kwaliteit van bestaan’

Namens Vilans zal Anneke Augustinus als plenaire spreker uitleg geven over hoe het WOZO (wonen, ondersteuning en zorg voor ouderen) programma meer nadruk legt op het voorkomen van een grotere zorgvraag, door te kijken wat ouderen zelf en samen kunnen en hoe de zorg daarop kan aansluiten. Ook Anneke heeft vanuit haar kennis en ervaring met het huidige kwaliteitskader verpleeghuiszorg meegedacht over het kwaliteitskompas en vindt het een logische stap naar toekomstbestendige zorg.

Anneke zal vertellen hoe bestaande kaders zich verhouden tot het kompas en wat er nodig is voor een soepele overgang. Daarbij gaat ze specifiek in op de ervaringen die zijn opgedaan met kleinere zorgaanbieders en geeft enkele voorbeelden met praktische tools die aansluiten bij het Kompas.

Voor wie?

De Dag van de Kwaliteit is nadrukkelijk bedoeld voor medewerkers van een zorgorganisatie (en niet voor externe partijen als consultants). KenniZ waarschuwt dat de organisatie zich het recht voorbehoudt om bezoekers van het evenement te weren.

Kosten en inschrijving

Meld je aan op de evenement-website van KenniZ.
Kosten: €125,-