3 en 4 juli Waardigheid en trots-congresdagen 2017

3 juli 2017
09.00 - 17.00 uur
NBC Congrescentrum te Nieuwegein
Inschrijven

Op maandag 3 en dinsdag 4 juli zijn alle betrokkenen bij de verpleeghuiszorg in Nederland van harte welkom op de Waardigheid en trots-congresdagen in het NBC te Nieuwegein. Neem als bezoeker deel aan de onomkeerbare beweging in de verpleeghuiszorg die zich kenmerkt door waardigheid voor bewoners en professionals de ruimte biedt om met trots hun vak uit te oefenen. Op beide dagen gaat het om de vernieuwing en hoe wij de vernieuwing kunnen vasthouden.

Vernieuwing

Door onder meer deelnemers aan Ruimte voor verpleeghuizen worden in meer dan 70 sessies ervaringen en geleerde lessen gedeeld. Zij tonen de opbrengsten van het doorvoeren van vernieuwing van organisatie van de verpleeghuiszorg. Ook de deelnemers aan Radicale Vernieuwing tonen hun eerste ervaringen. Daarnaast komen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en HRM aan de orde.

Vasthouden van de vernieuwing

Daarnaast gaat het om het vasthouden van vernieuwing en staat verbetering van de verpleeghuiszorg centraal. Het gaat hierbij onder meer om het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en het actief aanspreken van organisaties en medewerkers. Normering en het aanspreken waarbij de stapsgewijze verbetering van de verpleeghuiszorg ondersteund wordt, vindt onder meer plaats met het nieuwe toetsingskader van de Inspectie voor de Gezondheidzorg en door het ophalen van ervaren kwaliteit van zorg bij bewoners en omgeving, bijvoorbeeld door Zorgkaart Nederland. Ook kunt u horen hoe Nederland de verpleeghuiszorg beleefd.

Deze onderwerpen komen op beide dagen aan de orde, waarbij het de eerste dag net wat meer over de vernieuwing gaat en de tweede dag wat meer over het vasthouden daarvan. Bovendien worden actuele beleidsontwikkelingen gedeeld en delen verpleeghuizen ervaringen met kwaliteitsverbetering naar aanleiding van normering en toezicht.

Voor wie?

Betrokkenen bij de verpleeghuiszorg.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: maandag 3 juli 2017 en dinsdag 4 juli 2017
  • Tijd: 9.00 – 17.00 uur
  • Locatie: NBC Congrescentrum te Nieuwegein

Aanmelden

Als bezoeker kunt u kiezen voor deelname op beide dagen, op één dag of op één of meerdere dagdelen. De programma’s op 3 en 4 juli worden ingedeeld in verschillende programmalijnen, die het de moeite waard maken om samen met uw collega’s te komen. Alle betrokkenen van verpleeghuizen zijn van harte welkom, ook leden van Raden van toezicht en leden van cliëntenraden. Het bezoeken van het Waardigheid en trots-congres is kosteloos.

Meer weten